Antena Căutare

Tigani din Romania si Bulgaria, evacuati cu tramvaiul dintr-o tabara din Franta

Regia Autonoma de Transport din Paris (RATP) a pus miercuri o garnitura de tramvai la dispozitia fortelor de ordine franceze, pentru a evacua zeci de romi romani si bulgari dintr-o tabara situata la Seine-Saint-Denis, relateaza France2, in pagina electronica.

Tabara, in care erau instalati 150 de romi bulgari si romani, a fost evacuata miercuri dimineata, in urma unei decizii a justitiei.

Informatia, dezvaluita de France Info, a generat critici la adresa RATP. "Nu pentru asta suntem aici. Nu este datoria noastra sa transportam convoaie de persoane care nu urca voluntar in tramvaie, mai ales escortate de politie", a declarat Philippe Touzet, din cadrul sindicatului Sud-RATP.

Sindicalistul a amintit ca gara Bobigny, care adaposteste un memorial, a jucat un rol central in cel de-al Doilea Razboi Mondial in deportarea spre lagarele mortii a 22.000 de evrei de la Drancy.

O alta consecinta a acestei initiative a fost ca mai multi copii au fost imbarcati in tramvai fara parintii lor, o situatie denuntata de organizatia Medecins du Monde, relateaza TF1, in pagina online.

Vizibil stanjenita de acest caz, RATP a insistat ca decizia a fost luata la nivel local, in fata unei situatii de blocare a acestei linii de tramvai care face legatura intre Saint-Denis si Bobigny, din cauza bagajelor voluminoase ale romilor evacuati. "Pentru a minimiza problemele si intarzierile suferite de ceilalti calatori, persoana (din cadrul RATP-n.r.) si politia au convenit sa utilizeze un tramvai disponibil", a precizat RATP.

Citeste si Jurnalul


Foto: csmonitor.com

Basescu: Romania va trimite o fregata sa lupte impotriva piratilor somalezi... Moscova recunoaste CNT drept "autoritate la putere in Libia"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x