Antena Căutare

Timișorenii vor ajunge la mare în doar cinci ore, pe autostradă

Timișorenii vor putea ajunge la mare în doar cinci ore, pe autostradă. Nu este vorba de Marea Neagra, ci de Marea Adriatică, în Muntenegru.

Timișorenii vor putea ajunge la mare în doar cinci ore, pe autostradă. Nu este vorba de Marea Neagra, ci de Marea Adriatică, în Muntenegru.

Autostrada sârbo-muntenegreană Belgrad-Bar, pe o lungime de 445 de kilometri, se află în construcție. Aceasta va lega capitala Serbiei de principalul punct maritim din Muntenegru.

Autostrada pe teritorul sârbesc (A2) va avea o lungime de 258 de kilometri, de la Belgrad la Boljare. Drumul este împărţit în două sectoare: Belgrad-Pojega (151 kilometri) şi Pojega-Boljare, la graniţa cu Muntenegru.

Primii 40 de kilometri au fost dați în folosință încă din anul 2016, pe secţiunea Ljig-Preljina. Alți 100 de kilometri se află în construcție de către companii din China și Serbia. Finanțarea de aproximativ 900 de milioane de euro vine de la băncile din Azerbaidjan și China.

Între Pojega şi Boljare, se află o porțiune mai dificilă a autostrăzii din cauza munților, aceasta va avea aproximativ 110 kilometri și va costa 1,5 miliarde de euro. Lucrările încă nu au început pentru această parte a drumului.

Lucrările din Muntenegru sunt spectaculoase, autostrada parcă taie muntele. Zecile de viaducte și tunelurile și terenul accidentat reprezentat un obstacol pentru ingineri. De-a lungul sectorului din Muntenegru au fost plănuite 50 de tuneluri și 95 de poduri și viaducte, care vor costa 3,9 miliarde de euro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Guvernul iranian a anunțat destructurarea unei rețele de 17 spioni CIA. Unii dintre ei au fost condamnaţi la moarte... Partidul preşedintelui Volodimir Zelenski a obţinut majoritatea absolută în Parlamentul ucrainean, în alegerile legislat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x