Antena Căutare

Tiraspolul vrea o baza militara rusa in Transnistria

Regimul separatist de la Tiraspolul vrea sa inlocuiasca misiunea de pace de pe Nistru cu o baza militara a Rusiei. O perspectiva analizata de liderul transnistrean, Evgheni Sevciuk, si viceministrul rus de externe, Grigori Karasin, care a fectuat recent o vizita regiune. Acest lucru ar putea contracara pericolul romanesc care, potrivit ministrului apararii al nerecunoscutei republici, Vladislav Finaghin, a sporit dupa revenirea la putere a presedintelui Traian Basescu, scrie Nezavisimaia Gazeta (NG).

Cotidianul expune, pe scurt, rezultatul consultarii populare de duminica, din Romania si, citandu-l pe Finanghin, subliniaza ca amenintarea romaneasca, aparuta dupa aderarea acestei tari la NATO si UE, a sporit pe fondul numeroaselor apeluri la aderarea Moldovei la Romania, „scopul presedintele Basescu. „Constienti de seriozitatea situatiei, noi depunem toate eforturile pentru ca prezenta militara sa se intareasca”, a explicat ministrul transnistrean.

Referinduse la surse din anturajul liderului de la Tiraspol, NG afirma ca partea transnistreana a propus Rusiei sa amplaseze pe teritoriul nerecunoscutei republici o baza militara, cu folosirea aerodromului aflat, odinioara, in subordinea fostei Armate a 14-a. In schimbul acestui accept, conducerea de la Tiraspol solicita Moscovei bani pentru crearea unui puternic sistem de securitate.

Citeste continuarea articolului in incomemagazine!

Financial Times: Basescu sa reflecteze la ce l-a facut nepopular, Guvernul sa se concentreze pe economie... Cersetorii romi au ajuns subiect de dezbatere in Norvegia!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x