Antena Căutare

Tony Blair a facut subit o mare pasiune pentru Coran

Fostul premier britanic Tony Blair, care se convertise la catolicism abia dupa ce parasise resedinta din Downing Street, a facut acum pasiune pentru Coran. „Citesc Coranul in fiecare zi”, s-a destainuit Blair recent presei britanice.

El a inceput sa puna accentul pe importanta religiei dupa ce nu a mai fost premier si a declarat publicatiei Observer ca este „crucial, mai ales intr-o lume globalizata, sa fii «religios invatat»„. Or, citind sfanta carte a religiei islamice, pe care musulmanii o considera a fi exact cuvintele Domnului, Blair considera ca asta il ajuta sa fie, intr-adevar, un adevarat initiat in tainele religioase.

„Citesc din Coran in fiecare zi. Pe de-o parte, pentru a intelege unele lucruri care se intampla in lume, dar mai ales pentru ca este o carte extraordinar de instructiva", a spus fostul premier britanic.

Blair are „antecedente" islamice si in familie. Cumnata lui, din partea sotiei, Lauren Booth, a anuntat in octombrie ca a trecut la Islam, dupa ce avusese o „sfanta revelatie" intr-o moschee pe care o vizitase in Iran.

Citeste si Jurnalul!

Foto: EPA / Intact Images

VIDEO! Chinezii au inaugurat trenul care parcurge 1.300 de kilometri in 5 ore... Atac cu bombe si luare de ostatici, la un sediu guvernamental din Irak...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x