Antena Căutare

"Top 10" cele mai bune universitati din lume: Cambridge, pe primul loc

Cea mai buna universitate din lume este Cambridge, potrivit celui mai recent studiu realizat de QS World University Ranking. Rivalii de la Oxford ocupa abia locul cinci, relateaza The Independent.

2011 este cel de-al doilea an in care Cambridge ocupa locul fruntas al clasamentului, devansand inca de anul trecut universitatea Harvard, care acum a ajuns pe locul doi.

Pe locul trei se situeaza Massachusetts Institute of Technology, pe patru s-a clasat Universitatea Yale iar pe cinci Oxford, care a urcat un loc in topul de anul acesta fata de anul trecut.

Locul sase a fost ocupat de Imperial College London, iar University College London a obtinut locul sapte.

Urmatoarele trei locuri au fost ocupate, in ordine, de Universitatea din Chicago, de cea din Pennsylvania si de Columbia University.

QS World University Rankings evalueaza in fiecare an mediul academic din intreaga lume pe baza urmatoarelor criterii: nivelul cercetarii desfasurate in universitati, standardele tehnice, gradul in care absolventii sunt angajati, rezultatele internationale, sondaje facute in randul universitarilor si angajatorilor.

Topul celor mai bune universitati din lume:

1. Cambridge

2. Harvard

3. Massachusetts Institute of Technology

4. Universitatea Yale

5. Oxford

6. Imperial College London

7. University College London

8. Universitatea din Chicago

9. Universitatea din Pennsylvania

10. Columbia University

Foto: wemakesites.org

Tribunalul din Kiev respinge cererea Iuliei Timosenko de a primi vizite zilnice din partea unui preot... Marea Britanie: Pacienta amenintata cu un cutit in spital pentru ca nu-si lua pastilele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x