Antena Căutare

TOP SECRET / General rus: Stalin a blocat doua tentative de a-l ucide pe Hitler

Dictatorul sovietic Iosif Stalin a blocat doua tentative de a-l ucide pe Adolf Hitler in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, temandu-se ca inlocuitorul sau ca lider nazist va face pace cu aliatii occidentali, a declarat un general rus.

Un plan de a ataca buncarul lui Hitler in 1943 si un complot din 1944 ce implica un asasin care castigase increderea conducerii naziste au fost anulate la ordinul lui Stalin, a precizat generalul Anatoli Kulikov, la o conferinta istorica din Moscova.

"A fost creat un plas de a-l asasina pe Hitler in bunker, dar Stalin l-a anulat in 1943, de teama ca dupa moartea lui Hitler, asociatii sai cvor face un tratat de pace separat cu Marea Britanie si SUA," preciza Kulikov .

In 1944, sovieticii au complotat din nou sa il ucida pe Hiler, dupa ce un potential asasin a reusit sa castige increderea conducerii naziste.

Hitler s-a sinucis pe 30 aprilie 1945, pe cand fortele sovietice intrau in Berlin, punand astfel capat razboiului din Europa.

Circa 27 de milioane de cetateni sovietici au murit in timpul razboiului cu Germania nazista in perioada 1941-1945 .

Kulikov a fost ministru de Interne in 1995 -1998, sub presedintia lui Eltin. El arata ca, in curand Clubul Liderilor Militari, al carui presedinte este, va include detaliile despre tentativele de asasinare intr-o carte despre cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Moldova si Rusia abordeaza problema conflictului transnistrean... Cutremur puternic cu magnitudinea de 7.3 in Insulele Vanuatu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x