Antena Căutare

Topul coruptiei TI: Romania a cazut 6 pozitii!

Transparency International (TI) a dat publicitatii clasamentul tarilor din punctul de vedere al perceptiei coruptiei. Romania a coborat sase pozitii si ocupa locul 75 in topul TI pe anul 2011 privind perceptia coruptiei, cu 3.6 puncte, "performanta" ce plaseaza tara noastra la egalitate cu China, informeaza Reuters.

Noua Zeelanda este tara unde se inregistreaza cea mai scazuta rata a coruptiei, cu 9.5 puncte, fiind urmata de Danemarca (9.4), Finlanda (9.4) si Suedia (9.3).

Totodata, potrivit TI, circa doua treimi dintre cele 182 de tari analizate in cadrul clasamentului au note mai mici de 5, ceea ce arata ca mai sunt multe de facut in cadrul luptei impotriva coruptiei.

Cele mai corupte tari sunt Somalia si Coreea de Nord, care ocupa impreuna locul 182, ultima pozitie a clasamentului.

Anul trecut, Romania a ocupat locul 69 in "Topul coruptiei TI", cu 3.7 puncte si locul 25 intre cele 27 de state membre UE, in urma sa fiind Bulgaria (3.6 puncte) si Grecia (3.5 puncte). In 2011 insa, desi a cazut sase pozitii in clasamentul general, Romania a devansat Grecia (locul 80 cu 3.4 puncte) si Bulgaria (locul 86 cu 3.3 puncte).

Pentru realizarea topului privind perceptia asupra coruptiei, Transparency International se bazeaza pe date colectate de la 13 institutii internationale, printre care Banca Mondiala, bancile asiatice si africane de dezvoltare sau Forumul Economic Mondial.

VIDEO SOCANT! Iran: Violatori executati in public... Grecia, paralizata de o noua greva generala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x