Antena Căutare

Tot mai multi unguri fug de criza de la ei si vin sa locuiasca in Romania

Criza economica din Ungaria pare sa fie simtita mai acut de vecinii nostri. Daca pana acum multi romani de etnie maghiara plecau peste granita, ademeniti de traiul mai bun si de perspectivele economice din Ungaria, situatia s-a schimbat.

Cotidianul britanic The Guardian publica in paginile sale povestea unui roman de etnie maghiara care vrea sa revina in Romania din cauza crizei financiare din Ungaria.


Janos Toth s-a mutat cu sotia la Budapesta in 1998. Acesta are un credit imobiliar contractat in franci elvetieni in 2008. Rata initiala era de 150 de forinti, dar acum, din cauza devalorizarii, a ajuns la echivalentul 250 de forinti.

Pentru stabilizarea economiei, guvernul ungar face eforturi pentru a primi un imprumut de la FMI si UE, dar Ungaria continua sa fie criticata dur la nivel international din cauza starii economiei si a Constitutiei recent adoptate.

sursa: Antena3

foto: EPA/ Intact Images

Atentat cu bomba in nord-vestul Pakistanului. Cel putin zece morti si peste 50 de raniti... Aeronava Airbus A380, retrasa din traficul aerian...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x