Căutare Live

Toţi cei patru poliţişti implicaţi în moartea lui George Floyd sunt acuzaţi de omor şi complicitate la omor, potrivit documentelor instanţei

Fostul ofiţer de poliţie din Minneapolis care l-a apăsat cu genunchiul pe gât pe George Floyd a fost acuzat de omor de gradul al doilea, iar ceilalţi trei ofiţeri aflaţi la faţa locului în timpul uciderii acestuia au fost acuzaţi de ajutor şi complicitate la omor, potrivit documentelor instanţei, citate de CNN.

Procurorul general Keith Ellison din Minnesota este aşteptat să facă publice acuzaţiile miercuri după-amiază, la mai bine de o săptămână după ce Floyd a fost ucis în timp ce se afla în custodia poliţiei din Minneapolis. Uciderea acestuia a stârnit proteste la nivel naţional, demonstranţii cerând încetarea violenţelor poliţiei împotriva cetăţenilor de culoare.

Derek Chauvin, care a apăsat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd timp de aproape nouă minute, fusese acuzat anterior de omor de gradul trei şi omor prin imprudenţă de gradul doi. Noua acuzaţie de omor de gradul doi afirmă că poliţistul l-a ucis pe Floyd "fără intenţia de a provoca moartea unei persoane, în timp ce aceasta comitea sau încearca să comită o infracţiune... şi anume agresiune de gradul al treilea", potrivit unei plângeri modificate.

Thomas Lane şi J. Alexander Keung, care au ajutat la reţinerea lui Floyd, şi Tou Thao, care stătea lângă ceilalţi, nu fuseseră acuzaţi iniţial. Lane, de 37 de ani, Kueng, 26 de ani, şi Thao, de 34 de ani, sunt acuzaţi că au ajutat şi au comis o crimă de gradul doi şi au ajutat şi au comis un omor prin imprudenţă de gradul al doilea.

Omorul de gradul doi şi ajutorul şi complicitatea la crimă de gradul doi sunt pedepsite cu până la 40 de ani de închisoare. Omorul prin imprudenţă şi ajutorul şi complicitatea la omorul prin imprudenţă sunt pedepsite cu până la 10 ani de închisoare.

Două autopsii au stabilit că Floyd a murit prin omucidere. Şeful Poliţiei Minneapolis, Medaria Arradondo, i-a concediat pe cei patru ofiţeri şi a spus că sunt ”complici” la moartea lui Floyd. Familia lui Floyd şi protestatarii la nivel naţional au cerut ca poliţiştii să fie arestaţi şi condamnaţi pentru omor.

Conform înregistrărilor video şi a plângerii penale, Chauvin şi-a ţinut genunchiul pe gâtul lui Floyd, în timp ce Floyd reclama că nu poate respira, martorii protestau că moare şi chiar şi Lane a cerut de două ori să-l întoarcă pe o parte. Cu toate acestea, Chauvin a continuat să îl apese genunchiul pe gât timp de aproape trei minute după ce Floyd nu mai reacţiona, se arată în plângere.

Benjamin Crump, avocat l familiei Floyd, a declarat pe Twitter că familia este mulţumită de noile acuzaţii.

”REACŢIA FAMILIEI: Acesta este un moment dulce-amărui. Suntem profund recunoscători de faptul că (Ellison) a luat măsuri decisive, arestându-i şi acuzându-i pe toţi ofiţerii implicaţi în moartea lui George Floyd şi modificând acuzaţia împotriva lui Derek Chauvin la omor de gradul doi", a spus avocatul.

Ellison a fost desemnat duminică, de guvernatorul Tim Walz, să preia cazul de la procurorul comitatului Hennepin, Mike Freeman.

Un fost congresman democrat, Ellison a afirmat anterior că are ”toate aşteptările” că vor fi aduse acuzaţii împotriva poliţiştilor şi că speră că acestea vor veni în curând. Luni, însă, după ce a preluat cazul, a avertizat împotriva unei judecăţi grăbite şi a spus că procurorii vor fi atenţi şi metodici în aducerea acuzaţiilor.

"Ne mişcăm cât de expeditiv, rapid şi mai eficient posibil," a spus procurorul. "Dar trebuie să protejez această urmărire penală. Nu am de gând să creez o situaţie în care cineva să poată spune că aceasta a fost o judecată grăbită."

Ofiţerii de poliţie sunt rareori acuzaţi de infracţiuni prin violenţă împotriva bărbaţilor de culoare, ba chiar în aceste cazuri rare juriile au arătat în repetate rânduri lipsa de voinţă de a condamna.

Citește și
zarug la asia express într-o ținută extravaganta cu galben și roșu
Cum arată casa în care locuiește Zarug, de la Asia Express - Drumul Împăraților. Imagini din casa acestuia
Cum arată casa în care locuiește Zarug, de la Asia Express - Drumul Împăraților. Imagini din casa acestuia
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Colaj cu Zanni și Alex Velea
Alex Velea a spus adevărul despre relația pe care o are cu Zanni, după ce s-a zvonit că s-au certat: „Se poate vindeca singur”
Alex Velea a spus adevărul despre relația pe care o are cu Zanni, după ce s-a zvonit că s-au certat: „Se poate vindeca singur”
Mai multe articole

Sursa : news.ro

Răsturnare de situație în cazul morții lui George Floyd. Ofițerul care l-a asfixiat, acuzat de omor. Ce se va întâmpla c... Vladimir Putin a declarat stare de urgenţă după ce mii de tone de petrol s-au vărsat într-un râu siberian...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri