Antena Căutare

Traficul aerian din Europa, paralizat de ninsori

Ninsori, blocaje pe strazi, sute de zboruri anulate si mii de oameni cu nervii la pamant, aceasta este pe scurt situatia in mai multe tari din centrul Europei, unde iarna grea a stricat planurile de vacanta a zeci de mii de oameni, cu numai o saptamana inainte de Craciun. Franta, Belgia, Germania si Marea Britanie sunt cele mai afectate.

Cea mai mare problema ramane blocajul din traficul aerian, paralizat din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile. Mii de pasageri si-au petrecut inca o noapte alba pe aeroporturi in Franta, Germania si Marea Britanie.

Aterizarile sunt in continuare blocate pe majoritatea aeroporturilor britanice. Aeroportul Heathrow, cel mai aglomerat din lume, a fost redeschis temporar duminica, insa, numai cateva avioane au decolat. Gatwick, Stansted, Luton, Birmingham sau Southampton sunt in continuare inchise.

Si in Belgia, circa 1.500 de pasageri au dormit langa aeroport in Bruxelles pentru a doua noapte consecutiv, scrie realitatea.net. Cea mai mare parte dintre ei sunt pasagerii ai celor 18 zboruri anulate de la aeroportul londonez Heathrow.

Aproximativ 300 de zboruri au fost anulate in aceasta dimineata pe aeroportul din Frankfurt (vestul Germaniei), din cauza valului de frig care perturba tot traficul aerian in Europa, a anuntat o purtatoare de cuvant a aeroportului.

Aproape o jumatate din cele 1.329 de zboruri prevazute la Frankfurt au fost anulate duminica, in special din cauza inchiderii altor aeroporturi din Europa. Sute de pasageri in asteptarea avioanelor si-au petrecut noaptea pe aeroport, unde au fost instalate paturi de campanie, conform purtatoarei de cuvant.

Intre timp, in Franta, Turnul Effel a fost inchis tot din cauza caderilor abundente de zapada. Mii de turisti, veniti la Paris pentru sarbatorile de iarna, au fost blocati la intrare de autoritatile care nu le-au permis sa se urce in turn din motive de siguranta. Si in Paris, principalele aeroporturi internationale au fost partial blocate.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO! Elevi loviti de o masina in curtea scolii... 100 de romani, blocati pe aeroportul din Dusseldorf din cauza conditiilor meteo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x