Tragedie de proporții! 19 persoane au murit, inclusiv doi copii, după ce un autobuz a căzut de pe un pod într-un lac înghețat - VIDEO

Un cumplit accident s-a soldat cu 19 morți, inclusiv doi copii, după ce un autobuz s-a prăbușit de pe un pod de la înălțimea de șapte metri într-un râu înghețat.

Autobuz căzut de pe pod

În total, 43 de pasageri și șoferul se aflau în autobuz atunci când a plonjat șapte metri în gol în râul Kuenga, din Siberia. Cu toate că impactul a fost deosebit de violent, autobuzul nu s-a scufundat deoarece râul era înghețat bocnă.

Alte 21 de persoane au fost rănite și au trebuit să fie descarcerate. Asta după ce autobuzul a căzut cu susul în jos pe gheața groasă. Imaginile de la fața locului arată scena oribilă a accidentului și eforturile echipelor de salvare în căutarea supraviețuitorilor. Acestea au continuat chiar și după lăsarea întunericului duminică seara.

Autobuzul a căzut în râul Kuenga, situat în regiunea Transbaikal din Siberia. Zona se află la 6.325 km depărtare de Moscova. Râul era puțin adânc și era în întregime înghețat, astfel încât autobuzul nu s-a scufundat sub gheață.

Autobuzul se deplasa pe ruta de la Sretensk spre Chita. Acesta a derapat și a căzut de pe pod la aproximativ 60 km de Sretensk. Informația a fost confirmat de un purtător de cuvânt al Ministerului pentru Situații de Urgență. Una din teoriile vehiculate este că unul din pneurile autobuzului a explodat. O alta spune că vehiculul a derapat.

La fața locului au sosit două elicoptere cu salvatori și personal medical. A fost adus, inclusiv un neurochirurg, un doctor specialist în traumatisme și doi anesteziști. Răniții au fost duși la spitale locale.

Șoferul, ucis în accident, se numea Sergey Kubasov și era în vârstă de 43 de ani. Avea 20 de ani de experiență și a fost descris în informațiile din mass-media rusă ca fiind „foarte atent”. „Nouăsprezece persoane au murit, iar alte 21 au suferit diverse răni”, a declarat Biroul Guvernatorului Regional, Alexander Osipov, care a sosit la fața locului.

Ultimele știri