Tragedie uriașă! Opt persoane au murit: „S-a auzit o explozie și am văzut o baltă de sânge”

Cel puţin opt persoane au fost ucise şi alte 35 rănite într-un atac sinucigaş ce a avut loc marţi împotriva unor manifestanţi în apropiere de Jalalabad, în estul Afganistanului, au indicat responsabili ai provinciei Nangahar, relatează AFP.

''Un kamikaze şi-a detonat încărcătura cu explozibili în mijlocul manifestanţilor. Există cel puţin opt morţi şi 35 de răniţi'', a indicat purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei, Ataullah Khogyani.

Manifestanţii erau reuniţi în apropiere de frontiera cu Pakistanul, blocând accesul, pentru a protesta faţă de numirea unui nou şef al poliţiei, când atacatorul şi-a detonat încărcătura cu explozibili.

Marţi dimineaţa, la Jalalabad, un dublu atac, care a vizat o şcoală de fete, s-a soldat printre altele cu un mort şi patru răniţi.

O primă explozie a survenit în faţa şcolii de fete Malika Omaira. Cea de-a doua s-a produs când elevi ai unei şcoli vecine de băieţi s-au grăbit să ajungă la faţa locului.

Nicio grupare insurgentă nu a revendicat pentru moment aceste atacuri, în timp ce organizaţia Stat Islamic şi talibanii sunt activi în această regiune a Afganistanului.

Cele două grupări se opun de mult timp educaţiei femeilor. Ei au impus închiderea a numeroase şcoli de fete în Afganistan.

Ultimele știri