Antena Căutare

Traian Basescu, criticat in presa britanica: "Liderul Romaniei jigneste des romii si are o atitudine aspra fata de acestia"

Critici la adresa presedintelui Traian Basescu in presa straina. Potrivit unui articol publicat de The Guardian si semnat un un activist roman pentru drepturile romilor, liderul Romaniei jigneste des romii si are o atitudine aspra fata de acestia.


In mintea lui Basescu, romii sunt nomazi, lucru pe care l-a exprimat in timpul mandatului de primar al Bucurestiului. Mai mult, presedintele a facut remarci jignitoare la adresa romilor in repetate randuri, scrie Nicolae Gheorghe pentru The Guardian.

In contextul migratiei romilor in statele din Europa de Vest, sansele de aderare a Romaniei la spatiul Schengen sunt diminuate, se mai arata in articol.

Intr-o vizita oficiala in Slovenia, presedintele Traian Basescu a declarat ca multi dintre etnicii romi din Romania traiesc din castigurile obtinute prin furt si ca autoritatile de la Bucuresti nu le pot interzice libera circulatie in Uniunea Europeana.

Traian Basescu a precizat ca a oferit locuri de munca unor romi nomazi, la salubrizare, in perioada in care a fost primar al Bucurestiului, insa acestia le-au abandonat. In cadrul aceleiasi vizite, seful statului a reiterat faptul ca in chestiunea romilor trebuie sa se implice intreaga Uniune Europeana.

Film despre datoria SUA, cenzurat de televiziunile de peste Ocean... 11 oameni dati disparuti, dupa ce o ambarcatiune s-a scufundat in Marea Galbena...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x