Antena Căutare

Transportatorii greci incep luni o greva pe termen nedeterminat

Proprietarii eleni de camioane si cisterne vor incepe luni o noua greva pe durata nelimitata, pentru a protesta fata de masurile preconizate de guvern pentru liberalizarea sectorului transporturilor, relateaza AFP.

"In urma adunarii generale de sambata dimineata de la Salonic, am decis in unanimitate sa incepem luni o greva pe termen nelimitat"


La incheierea reuniunii de la Salonic, sute de transportatori au defilat pe strazile din Salonic, unde sunt programate pentru sambata dupa-amiaza mai multe manifestatii ale marilor centrale sindicale, care vor sa marcheze astfel un discurs al premierului Giorgios Papandreou avand ca subiect masurile de austeritate bugetara.

"Cerem respingerea proiectului de lege privind liberalizarea sectorului", a precizat Kenanidis, adaugand ca duminica si luni transportatorii vor manifesta, la volanul camioanelor, la Atena si Salonic.

Guvernul socialist elen s-a declarat decis sa liberalizeze domeniul transporturilor in termen de trei ani, insa transportatorii considera ca reducerea numarului de licente este incorecta si apreciaza ca pretul acestora este prea mare. Masura este inclusa in planul de redresare financiara a Greciei, solicitat de UE si FMI, in schimbul unui imprumut pe trei ani, in valoare de 110 miliarde de euro.

O greva de cateva zile organizata de OFAE in iulie, in plin sezon turistic, a perturbat transporturile in Grecia si a afectat activitatile turistice.

VIDEO! Urmarire ca la Hollywood pe o autostrada din Kansas... Inca 5 sinucideri la France Telecom. S-a ajuns la 58 de cazuri in ultimii doi ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x