Antena Căutare

Transportul public va fi gratuit într-o țară europeană! Premieră în UE

Transportul public va fi gratuit în totalitate, anul viitor, în vară, în Luxemburg, în premieră în Uniunea Europeană. Modificarea face parte dintr-un demers al autorităților de a descuraja transportul cu autovehiculele personale și de a fi evitate astfel ambuteiajele din jurul capitalei țării. 

Transportul public va fi gratuit în totalitate, anul viitor, în vară, în Luxemburg, în premieră în Uniunea Europeană. Modificarea face parte dintr-un demers al autorităților de a descuraja transportul cu autovehiculele personale și de a fi evitate astfel ambuteiajele din jurul capitalei țării.

Deși nu toți cetățenii sunt convinși că măsura va funcționa, cu siguranță vestea este una bună pentru oamenii care trăiesc în Luxemburg, potrivit digi24.ro.

În prezent, călătorii plătesc 2 euro pentru două ore de călătorie, suficiente pentru aproape orice traseu, țara având o suprafață de nici 3.000 de kilometri pătrați.

Biletele la clasa I costă 3 euro, iar un tichet la clasa a doua pentru o zi, pe orice mijloc de transport, costă 4 euro.

De precizat este că tinerii și persoanele în vârstă se bucură și acum de transport gratuit.

Funeralii naționale în SUA pentru George H.W. Bush. George W. Bush a făcut o dezvăluire emoționantă... Avertisment al seismologilor: Activitate seismică intensă la nivel global! Încă un cutremur de 6 grade produs joi dimine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x