Trei membri ai echipei de la Casa Albă care luptă contra Covid-19, între care doctorul Anthony Fauci, în autoizolare

Trei membri ai echipei care luptă contra conronavirusului de la Casa Albă, între care specialistul în boli infecţioase Anthony Fauci, vor rămâne în izolare după ce s-ar fi expus virusului, au anunţat sâmbătă mass-media americane, citate de AFP.

Robert Redfield, director al Centrului de prevenţie a bolilor infecţioase (CDC), şi Anthony Fauci, care îl sfătuieşte pe Donald Trump, s-a plasat în carantină după ce a intrat în contact cu persoane contaminate.

Al treilea responsabil este Stephen Hahn, care coduce FDA, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente.

Aceste informaţii vin după o zi de la anunţul lui Katie Miller, purtătoarea de cuvânt a vice-preşedintelui Mike Pence, care a fost testată şi diagnosticată pozitiv.

Statele Unite au înregistrat 1.568 de decese din cauza coronavirusului în 24 de ore, totalul victimelor fiind de 78.746, potrivit unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins.

Potrivit universităţii din Baltimore, au fost depistate 1.309.164 de cazuri în ţara cea mai afectată de pandemie.

Guvernatorul statului New York Andrew Cuomo a semnalat pe Twitter sîmbătă decesul a "trei tineri newyorkezi", la o dată care nu a fost precizată, de o boală inflamatorie cu simptome asemănătoare maladiei Kawasaki, probabil legată de Covid-19. "Deşi este rar, le cerem părinţilor să fie vigilenţi", a scris el.

Sursa: News.ro

Ultimele știri