Căutare Live

Trei senatori americani în vizită vineri în Ucraina, un ”aliat strategic”

Trei senatori americani urmează să fie primiţi vineri la Kiev de către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, pentru a sublinia astfel importanţa Ucrainei ca aliat strategic al Statelor Unite, în contextul în care această fostă republică sovietică din Europa de Est s-a aflat în centrul procesului destituirii preşedintelui Donald Trump, relatează Reuters.

”Relaţia între Statele Unite şi Ucraina este mai importantă ca niciodată”, au declarat senatorii republicani Ron Johnson şi John Barrasso şi democratul Chris Murphy într-un comunicat comun difuzat miercuri, în care şi-au anunţat vizita.

”Viitorul Ucrainei este important pentru Statele Unite, iar noi trebuie să ne asigurăm că Ucraina ştie că noi o considerăm un aliat strategic”, au adăugat senatorii, membri ai unei Subcomisii a Senatului cu privire la Europa şi cooperarea în domeniul securităţii în această regiune.

Johnson şi Murphy au fost primiţi de Zelenski la Kiev la 5 septembrie, în timp ce Guvernul ucrainean căuta să înţeleagă de ce a fost suspendat un ajutorul militar care i-a fost alocat.

Această decizie de suspendare a acestui ajutor militar crucial şi o convorbire la telefon, în iulie, între Trump şi Zelenski s-au aflat în centrul procedurii destituirii angajate de către opoziţia democrată împotriva preşedintelui republican al Statelor Unite.

Senatul, în care republicanii sunt majoritari, l-a achitat săptămâna trecută pe Donald Trump, inculpat de abuz de putere şi obstrucţionarea activităţii Congresului.

Apărarea locatarului Casei Albe a argumentat că Trump a blocat ajutorul militar ucrainean din cauza corupţiei din Ucraina şi nu cu scopul de a exercita presiuni în folos propriu asupra Kievului, pentru ca acesta să deschidă o anchetă vizându-l pe Joe Biden, aşa cum au acuzat reprezentanţii democraţi.

Sursa : news.ro

CEDO condamnă Regatul Unit cu privire la păstrarea datelor biometrice... Primul deces al unei persoane infectate cu covid-19 în Japonia...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri