Antena Căutare

Trezoreria americana a blocat averea unui imam nascut in SUA si acuzat de legaturi cu Al-Qaeda

Statele Unite au anuntat confiscarea bunurilor din SUA ale imamului americano-yemenit Anwar al-Aulaqi, acuzat ca ar avea legaturi cu Al-Qaeda si ca ar fi fost implicat in pregatirea tentativei de atentat asupra unui zbor Amsterdam - Detroit, dejucata in decembrie 2009.

Sanctiunile prevad confiscarea tuturor bunurilor din Statele Unite ale lui Aulaqi, in varsta de 39 de ani, dar si interzicerea contactelor oricarui cetatean american cu acesta.

Anwar al-Aulaqi este considerat de Statele Unite drept "unul dintre liderii-cheie ai retelei al-Qaida in Peninsula Arabia".

"De la crearea sa, in ianuarie 2009, acest grup a revendicat numeroase atacuri teroriste asupra unor tinte saudite, coreene, yemenite si americane", a precizat Departamentul american al Trezoreriei, in comunicatul in care anunta sanctiunile.

"De la sfarsitul anului 2009, Aulaqi si-a asumat un rol tot mai activ in interiorul grupului, inclusiv prin pregatirea lui Umar Farouk Abdulmutallab pentru operatiunea sa", adauga comunicatul citat.

Nigerianul in varsta de 23 de ani, aflat in prezent in custodia Statelor Unite, a fost impiedicat de pasageri sa detoneze explozibilii la bordul avionului, care efectua, in ziua de Craciun, un zbor intre Amsterdam si Detroit, avand la bord 290 de persoane.

Anwar al-Aulaqi, nascut in New Mexico, din parinti yemeniti, este urmarit de Statele Unite, insa si de autoritatile yemenite. El a corespondat si cu comandantul american Nidal Hassan, care a ucis 13 persoane la baza militara Fort Hood din Texas, in noiembrie 2009.

South Stream: Rusia si Bulgaria au semnat acordul pentru realizarea gazoductului... Fost oficial american, condamnat la inchisoare pe viata pentru spionaj in favoarea Cubei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x