Antena Căutare

Trimisul special al SUA la OMS: Coronavirusul va hărţui oamenii o lungă perioadă de timp

Trimisul special al Statelor Unite la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), dr. David Nabarro, nu se aşteaptă la o dispariţie totală a noului coronavirus până la dezvoltarea unui vaccin, relatează CNBC.

”Credem că va fi un virus care va hărţui oamenii o perioadă destul de lungă de timp, până când vom avea un vaccin care să ne protejeze pe toţi”, a afirmat Nabarro la emisiunea “Meet the Press” de la televiziunea NBC.

Nabarro a fost întrebat la ce trebuie să se aştepte Statele Unite în toamnă din partea coronavirusului, în condiţiile în care ţări din întreaga lume continuă să se lupte cu pandemia.

”Vor exista epidemii mici care vor apărea sporadic şi vor trece prin sistemele noastre de apărare”, a spus medicul.

Statele Unite au raportat cel puţin 530 confirmate raportate peste 1,7 milioane de cazuri şi cel puţin 110.042 de decese.

Preşedintele american Donald Trump a criticat public OMS, acuzând organizaţia că a luat prea târziu în serios virusul. Criticii organizaţiei au acuzat-o că a avut o încredere prea mare în China. Trump a ameninţat că nu va mai finanţa OMS, preşedintele afirmând că fondurile se ridică la peste 500 de milioane de dolari pe an.

“După cum ştiţi, noi le dăm aproximativ 500 de milioane de dolari pe an şi urmează să discutăm despre asta săptămâna viitoare. Vom avea multe de spus despre asta”, a afirmat Trump vineri, într-o conferinţă de presă.

Nabarro a făcut referire la avertismentul preşedintelui Trump.

”Apreciem parteneriatul cu Statele Unite. Ar fi atât de regretabil dacă această cooperare ar fi redusă”, a spus el.

Sursa : news.ro

Vârstnicii, în izolare până la finalul anului! Șefa Comisiei Europene anunță măsuri drastice: „Trebuie să învăţăm să tră... Israelul a blocat accesul în zone din Ierusalim locuite de evrei ortodocşi, pentru a ţine sub control răspândirea corona...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x