Antena Căutare

Trump a confirmat că va avea o întâlnire lungă cu preşedintele chinez Xi Jinping la summitul G20 din Japonia

Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi că purtat o conversaţie telefonică ”foarte bună” cu omologul său chinez Xi Jinping şi că va avea ”o întâlnire lungă” cu acesta la summitul G20 programat pentru săptămâna viitoare în Japonia, potrivit unui articol Bloomberg preluat de Automotive News.

Confirmarea a venit în condiţiile în care Trump a avertizat în mod repetat că va majora tarifele aplicate importurilor chineze, dacă Xi nu se va întâlni cu el la summitul care va avea loc pe 28-29 iunie la Osaka.

”Am avut o conversaţie telefonică bună cu preşedintele chinez Xi. Vom avea o întâlnire lungă săptămâna viitore, la summitul G20 din Japonia. Echipele noastre vor discuta înainte de întâlnirea noastră , a scris Trump pe Twitter.

Discuţiile dintre Washington şi Beijing au fost întrerupte luna trecută, după ce Statele Unite au acuzat că liderii chinezi nu au mai acceptat prevederile unui proiect de acord comercial.

Trump a majorat tarifele pentru importuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari la 25%, declarând că va extinde tarifele pentru a acoperi alte bunuri de 325 de miliarde de dolari, practic toate importurile din această ţară, dacă liderii chinezi nu îşi vor modifica poziţia.

Analiştii consideră că summitul G20 va duce cel mai probabil la deblocarea negocierilor comerciale dintre cele două ţări.

Trump a declarat însă că va încheia un acord cu China doar în termeni favorabili şi că China trebuie să revină la concesiile făcute în rundele anterioare ale discuţiilor. Preşedintele a reiterat că exportatorii chinezi suportă povara tarifelor, contrazicând opinia majorităţii analiştilor că aceste costuri sunt suportate de consumatorii americani, sub forma unor preţuri mai mari.

Sursa : news.ro

Investigatorii în cazul prăbuşirii zborului MH17 în estul Ucrainei, aşteptaţi să anunţe numele a patru suspecţi... O statuie reprezentând-o pe Marylin Monroe la Hollywood a dispărut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x