Antena Căutare

Trump ameninţă să elibereze jihadişti europeni luaţi prizonieri în Siria ”în ţările de unde vin, adică în Franţa, Germania şi alte locuri”

Donald Trump ameninţă să elibereze jihadiştii europeni deţinuţi în Siria în ţările lor de origine, dacă ţările europene nu-i repatriază, relatează AFP.

Donald Trump ameninţă să elibereze jihadiştii europeni deţinuţi în Siria în ţările lor de origine, dacă ţările europene nu-i repatriază, relatează AFP.

Dacă aceste ţări europene nu îşi repatriază ele însele jihadiştii deţinuţi în Siria, Statele Unite îi vor elibera în ţările acestora de origine, a ameninţat miercuri locatarul Casei Albe.

Trump a evocat, într-o discuţie cu jurnalişti pe peluza Casei Albe despre resurgenţa grupării Statul Islamic (SI), problema combatanţilor străini SI luaţi prizonieri de către Forţele Democratice Siriene (FDS), o coaliţie arabo-kurdă pe care Statele Unite s-au sprijinit în dislocarea SI din regiunea pe care gruparea jihadistă o controla de o parte şi de alta a frontierei dintre Siria şi Irak.

”Noi deţinem mii de combatanţi SI în acest moment”, a spus el.

”Iar Europa trebuie să-i ia înapoi”, a subliniat miliardarul republican.

”Dacă Europa nu-i ia înapoi, nu voi avea lată alegere decât să-i eliberez în ţările de unde vin, adică în Frabţa, Germania şi alte locuri”, a ameninţat el.

”Noi i-am prins, avem mii acum, (iar) ca de obicei aliaţii noştrii nu-i vor”, a deplâns el.

”Statele Unite nu-i vor ţine la Guantanamo timp de 50 de ani şi nu vor plăti asta”, a subliniat locatarul Casei Albe.

”Califatul” geografic al Statului Islamic a fost şters de pe hară, a reiterat şeful statului american, îndemnând ţările care se confruntă cu SI să facă mai mult pentru a evita o resurgenţă a grupării jihadiste.

”La un moment dat, Rusia, Afganistanul, Iranul, Irakul, Turcia vor trebui să se bată şi ele”, a declarat el, ”pentru că vrem noi, oare să rămânem acolo încă 19 ani? Nu cred. Nu”.

Sursa : news.ro

SUA pot desfăşura noul tip de rachetă cu rază intermediară de acţiune în România şi Polonia, denunţă Putin şi ameninţă c... Eroină! I-a salvat viața unui bărbat aflat pe punctul de a se sinucide VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x