Trump confirmă că Kim Jong Un este în viaţă, dar întreţine misterul cu privire la dispariţia dictatorului nord-coreean

Preşedintele american Donald Trump pare să confirme că dictatorul nord-coreean Kim Jong Un este în viaţă, dă asigurări că este la curent cu starea sănătăţii acestuia, îi urează ”noroc”, dar întreţine misterul dispariţiei subite din viaţa publică a acestuia, relatează AFP.

”Sper că este bine”, a declarat Donald Trump într-o conferinţăă de presă pe care a susţinut-o luni în grădina Casei Albe.

Trump says he has "a very good idea" about the status of Kim Jong Un's health but he "can't talk about it right now"

"I hope he's fine. I do know how he's doing, relatively speaking. We will see, you'll probably be hearing in the not-too-distant future"

— CBS News (@CBSNews)

”Nu vreau să vă spun exact. Da, am o ideea bună (despre starea sa), dar nu pot să spun acum. Îi doresc noroc”, a spus el.

Preşedintele american a apreciat că presa ”probabil” va avea informaţii despre acest subiect ”în viitorul destul de apropiat”.

”Eu ştiu cum se simte. Vom vedea. Veţi afla probabil într-un viitor nu prea îndepărtat”, a declarat Trump, citat de Reuters..

Informaţiile despre starea sănătăţii lui Kim Jong Un s-au multiplicat după absenţa acestuia la marcarea a 108 ani de la naşterea bunicului său, Kim Il Sung, fondatorul regimului stalinist, la 15 aprilie.

Un consilier special în domeniul securităţii naţionale al preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in a minimalizat o mulţime de zvonuri şi a dat asigurări că Kim Jong Un ”este în viaţă şi sănătos”.

Un site de ştiri de la Seul Daily NK a dezvăluit săptămâna trecută, citând o sursă nord-coreeană, că Kim Jong Un a fost operat la inimă la 12 aprilie, o informaţie care nu a putut fi verificată.

Un tren special al dictatorului a fost reperat săptămâna trecută în forografii satelitare în staţiunea balneară nord-coreeană Wonsan, forografii examinate de 38 North, cu sediul Washington, de asemenea specializat în Coreea de Nord.

Sursa : news.ro

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri