Trump: ”Dacă nu sunteţi fericite aici, puteţi pleca”

 

”Acest grup de patru persoane”, ”ele se plâng în mod constant”, a declarat el la Casa Albă, referindu-se la Alexandria Ocasio-Cortez, aleasă la New York, Ilhan Omar, în Minnesota, Ayanna Pressley în Massachusetts şi Rashida Tlaib, aleasă în Michigan.

”Sunt oameni care ne urăsc ţara. Ele resimt o ură viscerală”, a adăugat el.

”Dacă nu sunteţi fericite aici, puteţi pleca”, a conchis el.

”TOTAL DEPLASAT”

Senatoarea republicană moderată Susan Collins a reacţionat luni faţă de aceste declaraţii xenofobe ale lui Trump, îndemnându-l pe miliardarul republican ”să-şi retragă comentariile”.

”Tweetul preşedintelui în care spunea că alese în Congres ar trebui să se întoarcă «de unde vin» este total deplasat şi ar trebui retras”, apreciază senatoarea din Maine într-un comunicat.

Susan Collins a devenit astfel prima reprezentantă a Partidului Republican care se aopune atât de frontal retoricii foloste de şeful statului de două zile.

”CONOTAŢIE RASISTĂ”

Un senator american de culoare, Tim Scott, tot republican, a condamnat declaraţiile cu ”conotaţie rasistă” şi ”inacceptabile”, în opinia sa, ale preşedintelui american.

”Indiferent care ne-ar fi divergenţele politice (între republicani şi democraţi), vizarea celui mai mic numitor comun nu va face decât să ne împartă şi mai mult ţara”, areciază senatorul din South Carolina.

Sursa : news.rofacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI