Antena Căutare

Trump, ironizat pe Twitter după ce ”declasifică” poza câinelui rănit în operaţiunea împoriva lui al-Baghdadi

Donald Trump a publicat o fotografie a unui câine considerat un erou, care a adus ”servicii incredibile” în operaţiunea împotriva lui Abu Bakr al-Baghdadi ce a condus la moartea liderului Statului Islamic (SI), care a fost ”rănit uşor”, dar ”se reface complet” potrivit şefului Statului major al armatei americane, generalul Mark Milley, relatează AFP.

Generalul a refuzat luni, într-o conferinţă de presă în care a oferit detalii despre operaţiune, să dezvăluie numele câinelui, pentru că acesta ”se află în continuare în teatrul de operaţiuni”. El a precizat că nu vrea ”să difuzeze, pentru moment, fotografii sau numele câinelui sau oricui altcuiva, pentru a-i proteja identitatea”.

Trump a publicat, la scurt după aceea, o imagine în care apare câinele, cu limba scoasă afară şi purtând un ham kaki.

”Noi am declasificat o fotografie a acestui câine minunat (numele său nu este declasificat) care a făcut o TREABĂ MINUNATĂ în capturarea şi eliminarea şefului SI Abu Bakr al-Baghdadi”, şi-a exrimat satisfacţia singurul preşedintle american din istoria recentă care nu are un câine la Casa Albă.

Fotografia publicată de fostul om de afaceri newyorkez a primit, într-o oră de la difuzare, peste 120.000 de ”like”-uri pe reţeaua de socializare.

Rapid, numeroşi navigatori pe Internet au deturnat tweetul preşedintelui, ironizând faptul că a folosit termenului ”declasificat”, utilizat în general de un Guvern în cazul unor informaţii sensibile în domeniul securităţii.

”Declasific această forografie a câinelui meu”, sau ”DECLASIFIC această fotografie a câinelui meu (numele lui este de asemenea DECLASIFICAT: George). El nu este un erou de război, dar face o treabă formidabilă dormind ca oamenii” sau ”După ce am vorbit cu personalul meu, am decis şi eu să declasific o fotografie a câinelui meu care a făcut o siestă eroică toată după-amiaza”, scriau unii.

Donald Trump a salutat duminică activitatea unui ”câine magnific, un câine foarte dotat”, anunţând moartea liderului SI în operaţiunea militară care a avut loc la o casă, în nord-vestul Siriei, cu doar câteva ore mai devreme.

Pentru a scăpa de forţele americane, al-Baghdadi a ”fugit într-un tunel înfundat, gemând, plângând şi strigând”, ”urmărit de câinii noştri”, sublinia liderul republican în această alocuţioune televizată.

Încolţit, ”el şi-a declanşat vesta, omorându-se şi omorând cei trei copii” şi a murit ”ca un câine”, sublinia preşedintele american.

Sursa : news.ro

Draghi transferă viitoarei preşedinte a BCE Christine Lagarde sarcina de a vindeca diviziunile din cadrul băncii central... Primul vot oficial joi, în ancheta în vederea destituirii lui Trump...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x