Antena Căutare

Trump, ironizat pe Twitter după ce ”declasifică” poza câinelui rănit în operaţiunea împoriva lui al-Baghdadi

Donald Trump a publicat o fotografie a unui câine considerat un erou, care a adus ”servicii incredibile” în operaţiunea împotriva lui Abu Bakr al-Baghdadi ce a condus la moartea liderului Statului Islamic (SI), care a fost ”rănit uşor”, dar ”se reface complet” potrivit şefului Statului major al armatei americane, generalul Mark Milley, relatează AFP.

Generalul a refuzat luni, într-o conferinţă de presă în care a oferit detalii despre operaţiune, să dezvăluie numele câinelui, pentru că acesta ”se află în continuare în teatrul de operaţiuni”. El a precizat că nu vrea ”să difuzeze, pentru moment, fotografii sau numele câinelui sau oricui altcuiva, pentru a-i proteja identitatea”.

Trump a publicat, la scurt după aceea, o imagine în care apare câinele, cu limba scoasă afară şi purtând un ham kaki.

”Noi am declasificat o fotografie a acestui câine minunat (numele său nu este declasificat) care a făcut o TREABĂ MINUNATĂ în capturarea şi eliminarea şefului SI Abu Bakr al-Baghdadi”, şi-a exrimat satisfacţia singurul preşedintle american din istoria recentă care nu are un câine la Casa Albă.

Fotografia publicată de fostul om de afaceri newyorkez a primit, într-o oră de la difuzare, peste 120.000 de ”like”-uri pe reţeaua de socializare.

Rapid, numeroşi navigatori pe Internet au deturnat tweetul preşedintelui, ironizând faptul că a folosit termenului ”declasificat”, utilizat în general de un Guvern în cazul unor informaţii sensibile în domeniul securităţii.

”Declasific această forografie a câinelui meu”, sau ”DECLASIFIC această fotografie a câinelui meu (numele lui este de asemenea DECLASIFICAT: George). El nu este un erou de război, dar face o treabă formidabilă dormind ca oamenii” sau ”După ce am vorbit cu personalul meu, am decis şi eu să declasific o fotografie a câinelui meu care a făcut o siestă eroică toată după-amiaza”, scriau unii.

Donald Trump a salutat duminică activitatea unui ”câine magnific, un câine foarte dotat”, anunţând moartea liderului SI în operaţiunea militară care a avut loc la o casă, în nord-vestul Siriei, cu doar câteva ore mai devreme.

Pentru a scăpa de forţele americane, al-Baghdadi a ”fugit într-un tunel înfundat, gemând, plângând şi strigând”, ”urmărit de câinii noştri”, sublinia liderul republican în această alocuţioune televizată.

Încolţit, ”el şi-a declanşat vesta, omorându-se şi omorând cei trei copii” şi a murit ”ca un câine”, sublinia preşedintele american.

Sursa : news.ro

Draghi transferă viitoarei preşedinte a BCE Christine Lagarde sarcina de a vindeca diviziunile din cadrul băncii central... Primul vot oficial joi, în ancheta în vederea destituirii lui Trump...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x