Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Adela

Trump nominalizează doi guvernatori ai Rezervei federale

Preşedintele american Donald Trump îi nominalizează pe economiştii Judy Shelton şi Christopher Waller să ocupe cele două posturi vacante de guvernatori ai Rezervei federale americane (Fed), a anunţat Casa Albă, relatează Reuters.

Cele două nominalizări este necesar să fie aprobate de Senat.

Donald Trump îl critică frecvent extrem de dur pe Jerome Powell, pe care l-a pus în 2018 la preşedinţia Fed şi îndeamnă la o scădere a nivelului dobânzii în Statele Unite, pe care îl consideră prea mare.

Nominalizările lui Judy Shelton şi Christopher Waller, ale căror nume au circulat anul trecut, sunt considerate o tentativă a locatarului Casei Albe de a orienta Comitetului Politic Monetar al Fed aşa cum doreşte.

Waller, un director de cercetare la Rezerva federală din St. Louis, cooperează strâns cu preşedintele acesteia James Bullard, unul dintre principalii susţinători ai scăderii dobânzii.

Shelton a fost consilieră în campania lui Trump, iar după ce numele i-a circulat anul trecut în vederea unui post de guvernatoare Fed, a îndemnat la scăderea numelui dobânzii şi la o coordonare mai mare între Banca centrală şi alte organe ale Guvernului.

Sursa : news.ro

Recomandari