Trump se declară în dezacord cu consilierul său în domeniul sănătăţii Anthony Fauci cu privire la redeschiderea şcolilor

Preşedintele american Donald Trump şi-a subliniat dezacordul cu consilierul său în criza covid-19, experul în boli infecţioase Anthony Fauci, în privinţa redeschiderii şcolilor din ţară, relatează AFP.

Întrebarea dacă elevii şi studenţii să se întaorcă la şcoală şi la universitate în septembrie pare să fie un punct de divergenţă între cei doi.

Doctorul Anthony Fauci a avertizat marţi, într-o audiere de trei ore şi jumătate în Senat, cu privire la consecinţe foarte grave pe care le poate avea o redeschidere pripită a ţării.

El a precizat atunci că un vaccin pare să nu fie disponibil la data începerii anului şcolar şi a îndemnat la prudenţă statele care vor să ridice izolarea.

”Am fost surprins de răspunsul său”, a declarat Donald Trump miercuri, în faţa presei, la Casa Albă.

President Trump says he was "surprised" by Dr. Fauci's warning about reopening schools during the pandemic and says it's "not an acceptable answer"

— CBS News (@CBSNews)

”Pentru mine acesta nu este un răspuns acceptabil, mai ales cu privire la şcoli”, a subliniat el.

”Ne vom redeschide ţara. Oamenii vor această redeschidere, şcolile vor fi redeschise”, a insistat el.

El a apreciat că unicul lucru acceptabil ar fi ca profesorii ”de peste o anumită vârstă” să nu fie obligaţi să susţină cursuri şi că aceştia ar trebui să fie prudenţi alte ”câteva săptămâni”.

În pofida unor acroşaje în trecut, preşedintele american l-a susţinut mereu pe Fauci.

Însă Fauci este împins tot mai mult în plan secund, pe măsură ce Trump insistă asupra necesităţii redeschiderii economiei americane.

"Anthony este un om bun, cu adevărat bun. Am fost în dezacord cu el”, a declarat Trump într-un fragment dintr-un interviu care urmează să fie difuzat joi pe Fox Business Network.

Citește și
O mai recunoști? Cum arată acum Stana Izbașa, artista care făcea senzație alături de Nicu Paleru
O mai recunoști? Cum arată acum Stana Izbașa, artista care făcea senzație alături de Nicu Paleru
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Horoscop 26 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Horoscop 26 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Mai multe articole

”Cred că trebuie să ne redeschidem şcolile”, repetă preşedintele american în acest interviu.

”Sunt în profund dezacord cu el asupra şcolilor”, insită el.

Întrebat marţi despre discursul său decalat faţă de cel al preşedintelui republican, Anthony Fauci a respins orice ”confruntare”.

”Eu dau sfaturi, iar (preşedintele) le ascultă şi le respectă şi se informează de la diverse persoane. În ultimele luni, nu a existat o relaţie conflictuală între noi”, le-a spus el senatorilor.

Sursa : news.ro

Curățarea corectă a tenului. Cum să alegi produsul potrivit tipului tău de ten
Curățarea corectă a tenului ar trebui să se facă în fucție de nevoile pe care pielea...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021. Taurii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodiac....
Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Trei nativi vor fi puși la încercare pe parcursul zilei de astăzi. Trei zodii vor fi ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. Printre acestea se numără nativii din zodia Taurului, din zodia Racului și din zodia Scorpionului. Acești trei nativi vor fi nevoiți să învețe cum să-și depășească problemele cu grație și răbdare.
Catine.ro
Ultimele știri