Antena Căutare

Trupul Mariei Kaczynska, repatriat. Funeraliile cuplului prezidential polonez vor avea loc in weekend

Polonezii se pregatesc sa-si ia ramas bun de la presedintele Lech Kaczynski si de la celelalte victime ale catastrofei de la Smolensk. Corpul neinsufletit al Primei Doamne a Poloniei, Maria Kaczynska a ajuns la Varsovia cu un avion special. Ceremonia funerara la care sunt asteptati lideri politici din lumea intreaga va avea loc sambata, urmand ca inhumarea cuplului prezidential sa aiba loc duminica. intre timp, mii de oameni continua sa-i omagieze pe cei disparuti.

Palatul prezidential din Varsovia, unde a fost depus sicriul presedintelui Lech Kaczynski, este inconjurat de o adevarata mare de lumanari depuse de polonezii indurerati. in bisericile orasului se oficiaza liturghii solemne in memoria celor disparuti in catastrofa aeriana.

Preotii se roaga zi si noapte pentru cei care au pierit, intre care se aflau si cei mai inalti prelati militari ai armatei poloneze - un episcop catolic si unul ortodox. Multi polonezi resimt inca socul decapitarii politice a tarii. Pentru ei, singura alinare ramane credinta.

Corpul neinsufletit al Primei Doamne a Poloniei, Maria Kaczynska, identificat luni, a fost adus la Varsovia cu un avion special.

O ceremonie omagiala in memoria victimelor va avea loc sambata, la monumentul soldatului necunoscut din Varsovia. Potrivit directorului adjunct al presedintiei, Jacek Sasin, citat de AFP, inhumarea cuplului prezidential va avea loc duminica.

La ceremonii si-au anuntat participarea numerosi sefi de stat si de guvern, intre care presedintele Rusiei Dmitri Medvedev, cancelarul Germaniei Angela Merkel, liderii Uniunii Europene si, poate, presedintele Barack Obama.

Locul de veci al presedintelui nu a fost inca stabilit. El ar putea fi inhumat fie in catedrala Sfantul Jan din Varsovia, fie intr-un cimitir istoric din capitala, fie la catedrala Wawel din Cracovia, alaturi de regii Poloniei.

La un pas sa fie strivita de o uriasa stanca... Smolensk / Primele imagini dupa prabusirea aeronavei prezidentiale poloneze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x