Antena Căutare

Tunisia - Noul guvern de coaliţie a preluat mandatul. Fakhfakh cere stabilitate politică

Noul guvern de coaliţie tunisian a preluat mandatul vineri, iar prim-ministrul Elyes Fakhfakh a spus că ţara are nevoie de stabilitate politică pentru a face reforme şi pentru a-şi revitaliza economia şubredă.

Parlamentul a aprobat guvernul joi, după o zi de dezbateri, punând astfel capăt mai multor luni de dispute politice care au încetinit eforturile ţării nord-africane de a soluţiona problemele economice.

„Ţara noastră este obosită de frecventele schimbări de guverne în ultimele nouă luni... vrem stabilitate politică”, a spus Fakhfkah la ceremonia de învestire, citează Reuters.

De la revoluţia din 2011, Tunisia a avut nouă guverne.

Fakhfakh, care a fost desemnat pentru funcţia de prim-ministru luna trecută de preşedintele Kais Saied, a negociat cu toate partidele politice şi încă există dezacorduri pe mai multe teme importante.

„Ţara nu va merge mai departe fără reforme, iar când reformele vor începe, fiecare parte interesată va rezista şi va spune nu. După asta, toată lumea va întreba «unde sunt reformele?»”, i-a spus fostul prim-ministru Youssef Chahed lui Fakhfakh la ceremonie.

Sursa : news.ro

Strângerile de mână, interzise la Newcastle de teama coronavirusului... Industria modei începe să profite de epidemia de coronavirus și de naivitatea oamenilor: A scos măști medicale ca acceso...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x