Antena Căutare

UPDATE! Turcia a ripostat cu atacuri asupra Siriei. Tarile membre NATO, solidare cu Ankara

Turcia a bombardat, miercuri, tinte situate pe teritoriul sirian ca represalii la tirurile de obuze dinspre Siria in care au fost ucisi cinci civili, intr-o localitate la frontiera cu Turcia, a anuntat premierul turc Recep Tayyip Erdogan, anunta Antena3.

UPDATE 24.00: O sursa diplomatica a anuntat ca, in cursul reuniunii NATO de la Bruxelles "toti aliatii au condamnat" incidentul "si au exprimat un mesaj ferm de sustinere a Turciei", informeaza Mediafax, si inseamna Siria sa "puna capat incalcarii flagrante a dreptului international".

"Alianta (Nord-Atlantica) reclama incetarea imediata a unor asemenea acte agresive fata de un aliat", conform unui comunicat publicat de NATO la finalul reuniunii.

UPDATE 23.40: Turcia a solicitat o reuniune de urgenta a Consiliului Atlanticului de Nord. Ambasadorii celor 28 de tari membre ale NATO, dintre care face parte si Turcia, s-au reunit la sediul aliantei de la Bruxelles, in jurul orei 21.30 (22.30, ora Romaniei).

Reuniunea are loc in baza Articolului 4 din tratatul fondator al NATO, care permite statelor membre ale aliantei sa se consulte oricand integritatea teritoriala, independenta politica sau securitatea oricarui stat membru sunt amenintate.

UPDATE 23.20: Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a indemnat miercuri Guvernul sirian sa "respecte total integritatea teritoriala a vecinilor", in urma unui tir cu obuze siriene impotriva unui sat din Turcia.

Potrivit lui Ban Ki-moon, citat de catre purtatorul sau de cuvant Martin Nesirky, acest incident "demonstreaza o data in plus ca acest conflict din Siria ameninta nu doar securitatea populatiei siriene, ci are tot mai mult un impact negativ asupra vecinilor" Damascului.

"Acest atac a facut obiectul unei riposte imediate din partea fortelor noastre armate (...), care au bombardat, de-a lungul frontierei, tinte identificate pe radar", a precizat Erdogan intr-un comunicat.

Un atac cu obuze a avut loc miercuri la frontiera dintre Turcia si Siria, act considerat de Turcia ca fiind "un incident foarte grav", avertizeaza vicepremierul turc Besir Atalay.

"Este vorba de un incident foarte grav, care depaseste orice limita", a declarat Atalay intr-o declaratie difuzata de televiziunile turce.

Cel putin cinci persoane au murit si alte noua au fost ranite in Turcia, intr-un atac cu obuze lansate din Siria, intr-o zona situata la frontiera dintre cele doua state.

Potrivit ziarului Hurriyet, incidentul a avut loc in districtul Akcakale din regiunea Sanlıurfa, la frontiera cu Siria.

Obuzele au lovit un imobil de locuit, iar printre persoanele decedate se numara un copil in varsta de sase ani. Doi dintre raniti sunt agenti de politie.

Sursa: Antena3

Cele mai noi gadget-uri pentru politisti au fost expuse la San Diego... Prezidentiale in SUA: Obama vs. Romney - Prima confruntare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x