Antena Căutare

Turcia eliberează 38.000 de deţinuţi pentru a le face loc celor arestaţi după puciul eşuat

Turcia a început miercuri să elibereze 38.000 de persoane neimplicate în puciul eşuat pentru a face loc complicilor tentativei de lovitură de stat în închisorile sale deja înţesate din cauza epurării implacabile pe care o efectuează de o lună.

Turcia a început miercuri să elibereze 38.000 de persoane neimplicate în puciul eşuat pentru a face loc complicilor tentativei de lovitură de stat în închisorile sale deja înţesate din cauza epurării implacabile pe care o efectuează de o lună.

Aproximativ 38.000 de deţinuţi, condamnaţi pentru fapte comise înaintea puciului eşuat de la 15 iulie, vor beneficia de o eliberare anticipată sub control judiciar, a anunţat miercuri ministrul Justiţiei Bekir Bozdag.

Această măsură, care "nu este o amnistie", "vizează infracţiuni comise înainte de 1 iulie 2016", cu excepţia faptelor teroriste, atingerii la adresa securităţii statului, încălcării secretului de stat, crimelor sau traficului de droguri, a anunţat ministrul într-o rafală de 19 mesaje postate pe Twitter.

Măsura exclude de fapt orice persoană încarcerată pentru implicarea în tentativa de lovitură de stat a unei facţiuni din cadrul armatei. Ankara l-a acuzat pe fostul imam Fethullah Gülen - vizat de preşedintele turc recep Tayyip Erdogan şi exilat în Statele Unite - că a urzit puciul.

Vânarea implacabilă a simpatizanţilor săi, de o lună, în instituţiile şi în toate sectoarele societăţii turce, a trimis în spatele gratiilor aproximativ 35.000 de persoane potrivit unor oficiali turci, dintre care doar o treime a fost eliberată.

"Ca urmare a acestei măsuri, aproximativ 38.000 de persoane vor fi eliberate din închisoare", a anunţat ministrul Justiţiei după publicarea unui decret în acest sens.

El a sugerat, într-un interviu pentru postul A-Haber, că în total 99.000 de persoane ar putea să beneficieze de o eliberare anticipată, la o populaţie carcerală de 214.000 de oameni.

Ministrul nu a oferit nicio explicaţie pentru o asemenea măsură de eliberare anticipată, însă presa a scris în ultimele săptămâni despre o congestionare a închisorilor turce din cauza epurărilor în curs. Dar decongestionarea oferită de aceste eliberări urmează să le facă loc miilor de persoane suspectate de complicitate la puciul eşuat, ameninţate de ani de grei de încarcerare.

Un şofer din China a supravieţuit, ca prin minune, după ce maşina în care se afla a fost spulberată de un camion - VIDEO... Lumea din nou în teroare! Cel puțin trei morți și 40 de răniți în atacul cu o mașină-capcană din estul Turciei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x