Antena Căutare

Turcia, îngenuncheată de Statul Islamic! Principalele atentate care au vizat Ţara Semilunei în ultimul an

Turcia s-a confruntat în ultimul an cu un val de atacuri şi atentate sinucigaşe revendicate de teroriştii din Statul Islamic sau de mişcări afiliate PKK, soldate cu sute de morţi, relatează BBC News, care prezintă o cronologie a acestora


Turcia s-a confruntat în ultimul an cu un val de atacuri şi atentate sinucigaşe revendicate de teroriştii din Statul Islamic sau de mişcări afiliate PKK, soldate cu sute de morţi, relatează BBC News, care prezintă o cronologie a acestora

7 iunie 2016, Istanbul – O maşină capcană este detonată şi provoacă moartea a şapte ofiţeri de poliţie şi patru civili. Atentatul este revendicat de mişcarea militantă kurdă TAK.

19 martie 2016, Istanbul – Un kamikaze ucide patru persoane pe o stradă comercială. Jihadiştii din Statul Islamic sunt acuzaţi pentru atac.

13 martie 2016, Ankara – O maşină capcană este detonată în centrul oraşului, în apropiere de un parc aglomerat. Treizeci şi patru de persoane sunt ucise în atentatul revendicat de TAK.

17 februarie 2016, Ankara – 29 de persoane sunt ucise într-un atac vizând autobuze militare. Atacul este revendicat de TAK.

12 ianuarie 2016, Istanbul – 11 germani sunt ucişi de n kamikaze sirian, într-o zonă turistică.

23 decembrie 2015, Istanbul – O bombă ucide un angajat din serviciile de curăţenie al aeroportul Sabiha Gokcen, din Istanbul. Atacul este revendicat de TAK.

10 octombrie 2015, Ankara – Peste 100 de persoane sunt ucise la un miting pentru pace în faţa unei gări. Atacul este revendicat de Statul Islamic.

20 iulie 2015, Suruc, în apropiere de graniţa cu Siria – 34 de persoane au fost ucise într-un bombardament vizând un oraş kurd. Atacul este pus pe seama ISIS.

Sursa: News.ro

Atac sinucigaș în Turcia. Bilanțul tragediei a ajuns la 41 de morți și 239 de răniți... Teroare în Istanbul: imagini șocante! Una dintre exploziile de pe aeroportul Ataturk, surprinsă de camerele de supravegh...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x