Antena Căutare

Turcia ordonă arestarea a 128 de militari, suspectaţi de legături cu Fethullah Gulen

Turcia a ordonat arestarea a 128 de militari suspectaţi că ar avea legături cu reţeaua predicatorului Fethullah Gulen, acuzată de Ankara că a orchestrat o tentativă de lovitură de stat în 2016, conform agenţiei de stat Anadolu, relatează Reuters.

Poliţia caută jumătate dintre suspecţi în provincia Izmir, iar pe restul în celelalte 30 de provincii ale ţării, a informat Anadolu.

Militarii sunt suspectaţi că sunt susţinători ai predicatorului musulman, care se află în SUA, Fethullah Gulen, cel care este acuzat de autorităţile turce de orchestrarea tentativei de lovitură de stat din 2016. Gulen a negat aceste acuzaţii.

Peste 77.000 de persoane au fost arestate şi îşi aşteaptă procesele. De asemenea, în jur de 150.000 de oameni angajaţi la stat au fost concediaţi sau suspendaţi din funcţie de când a avut loc tentativa de lovitură de stat.

Grupările pentru drepturile omului şi aliaţii occidentali ai Turciei au criticat aceste măsuri, susţinând că Erdogan s-a folosit de evenimentele din 2016 pentru a justifica măsuri de represiune faţă de critici. Guvernul turc susţine că ele sunt necesare având în vedere gravitatea ameninţărilor la adresa Turciei.

Sursa : news.ro

Un iluzionist a murit sub privirile îngrozite ale rudelor, prietenilor și jurnaliștilor. „Dacă voi reuşi să mă eliberez,... Opoziţia din Cehia va depune o moţiune de cenzură împotriva premierului Andrej Babis, acuzat de corupție...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x