Antena Căutare

Twitter: Partidul lui Boris Johnson a înşelat publicul cu un aşa-zis cont de verificare a informaţiilor

Twitter a anunţat că Partidul Conservator al premierului Boris Johnson a indus în eroare publicul prin schimbarea numelui unuia din conturile sale de pe reţeaua de socializare, pentru a face să pară că este un serviciu de verificare a informaţiilor, în timpul dezbaterii electorale televizate din Marea Britanie, transmite Reuters.

Contul biroului de presă al sediului central de campanie, urmărit de aproape 76.000 de utilizatori, şi-a schimbat numele din ”CCHQPress” în “factcheckUK” şi şi-a modificat culoarea de fond din roşu în alb.

Compania a anunţat că va lua ”o măsură corectivă decisivă” dacă va mai avea loc o tentativă similară, a relatat miercuri BBC.

”Twitter este hotărâtă să faciliteze o dezbatere sănătoasă pe parcursul alegerilor generale”, a declarat un purtător de cuvânt al acesteia.

”Avem reguli globale care interzic un comportament care induce oamenii în eroare, inclusiv al celor cu conturi verificate. Orice încercare viitoare de a înşela oamenii prin editarea informaţiilor unui profil verificat, într-o manieră văzută în timpul dezbaterii electorale din Marea Britanie, va avea ca rezultat o acţiune corectivă decisivă”, a avertizat Twitter.

Sursa : news.ro

Google, Facebook, Amazon.com şi Apple se apără într-o investigaţie din Congresul SUA... Cum sunt răsfățate femeile la un salon de top! „După o zi lungă de muncă, acesta este exact lucrul de care aveam nevoie”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x