Căutare Live

Uber a raportat o pierdere de 2,9 miliarde de dolari, cea mai mare din ultimele trei trimestre, dar acţiunile au crescut puternic datorită optimismului directorului general

Uber a raportat joi o pierdere de 2,9 miliarde de dolari în primul trimestru, cea mai mare din ultimele trei trimestre, dar acţiunile companiei au urcat cu peste 8%, după un declin iniţial, în urma optimismului directorului general Dara Khosrowshahi că volumul curselor îşi revine după un minim atins la jumătatea lunii aprilie, transmite CNBC.

Pierderea include costuri de 2,1 miliarde de dolari legate de deprecierea valorii unor companii la care deţine participaţii.

În timp ce rezervările brute ale diviziei principale a companiei, Rides, au scăzut cu 5%, rezervările brute ale diviziei de livrăre a mâncării Eats au urcat cu peste 50% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor firmei Refinitiv, analiştii anticipau o pierdere de 88 de cenţi pe acţiune şi venituri de 3,5 miliarde de dolari. Compania a raportat o pierdere de 1,7 dolari pe acţiune şi venituri de 3,54 miliarde de dolari.

”În timp de divizia Rides a fost afectată grav de pandemie, am luat rapid măsuri pentru a conserva soliditatea bilanţului contabil, a concentra resurse suplimentare către Uber Eats şi a ne pregăti pentru un scenariu al redresării”, a afirmat directorul general Dara Khosrowshahi în comunicatul referitor la rezultatele financiare.

Miercuri, Uber a anunţat că va concedia 3.700 de angajaţi şi că Khosrowshahi va renunţa la salariul său de bază de circa 1 milion de dolari pentru restul anului 2020. Concedierile vor afecta mai ales angajaţi din domeniul relaţiilor cu clienţii şi al recrutării, reprezentând aproximativ 14% din cei 26.900 de angajaţi declaraţi de companie la sfârşitul anului 2019.

Spre deosebire de măsurile de reducere a costurilor, firma Lime a anunţat că Uber conduce o investiţie de 170 de milioane de dolari în afacerile sale cu scutere electrice şi închirieri de biciclete.

La fel ca şi compania concurentă Lyft, Uber are probleme din cauza impactului epidemiei de COVID-19 asupra şoferilor şi clienţilor. În plus, cele două companii au fost date în judecată de statul California pentru că încadrează şoferii drept contractori şi nu ca angajaţi.

Sursa : news.ro

Guvernatoarea statului Michigan a aprobat redeschiderea fabricilor, inclusiv a uzinelor auto, pe 11 mai... China, „dispusă să coopereze” cu OMS în vederea stabilirii originii coronavirusului...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri