Antena Căutare

Ucraina acuza UE in cazul Timosenko, invocand dosarele lui Adrian Nastase

Vicepresedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul de la Kiev, Leonid Kojara, a acuzat Uniunea Europeana ca aplica standarde duble Ucrainei, care nu e membru UE, si Romaniei, facand o paralela intre procesul fostului premier ucrainean Iulia Timosenko si cel al fostului prim ministru roman Adrian Nastase, care, din punctul sau de vedere, sunt judecati pentru acelasi lucru: abuz de putere.

Leonid Kojara a afirmat ca in Europa predomina opinia ca rezultatul in cazul Timosenko depinde de presedintele ucrainean Viktor Ianukovici si i-a criticat pe popularii europeni ca ii iau partea Iuliei Timosenko ca aliati politici.

"Este gresit sa-l fortezi pe Ianukovici sa intervina intr-un proces care a inceput cu mult inainte de presedintia sa. Cred ca rezolvarea acestei situatii prin mijloace ilegale cu unicul scop de a respecta cerintele Partidului Popular European (PPE) va face mai mult rau Ucrainei (...) De la inceput, reprezentantii PPE nu erau pregatiti sa ne asculte, ei au aparat Blocul Iulia Timosenko in calitate de aliati politici. Situatia referitoare la fostul premier al Romaniei Adrian Nastase, care a fost acuzat de aceleasi lucruri ca Timosenko, adica abuz de putere, este un exemplu clar", a apreciat Leonid Kojara.

"Europa s-a concentrat pe Ucraina si nu observa Romania, deoarece crede ca tara care nu este membra UE este o prada mai usoara pentru partidele politice europene. Socialistii europeni incearca sa-l protejeze pe Nastase, dar acest lucru se petrece in tacere", a subliniat vicepresedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul de la Kiev.

Frauda de 1.7 miliarde de dolari in Japonia: Fostul director Olympus, arestat... Campanie electorala in Franta: Sarkozy i-a furat "timona" lui Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x