Antena Căutare

Ucraina: Iulia Timosenko, cercetata pentru abuz de putere, a fost consemnata la domiciliu

Sunt vremuri grele pentru Iulia Timosenko, fostul premier al Ucrainei. Parchetul general de la Kiev a decis consemnarea ei la domiciliu, fiind cercetata pentru abuz de putere. Iulia Timosenko e suspectata ca ar fi utilizat ilegal fonduri de aproape 290 de milioane de dolari din buget.

"Timosenko este vizata de o ancheta pentru abuz de putere agravat. Iulia Timosenko este consemnata la domiciliu", a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului, Iuri Boicenko, potrivit AFP.

Fostul premier sustine insa ca banii sunt in continuare in vistieria statului si a dat de inteles ca este o victima a factiunii pro-ruse care conduce acum Ucraina. Daca va fi inculpata oficial, Timosenko risca peste sapte ani de inchisoare.

"Teroarea Parchetului general impotriva opozitiei continua", a declarat Timosenko intr-un comunicat. "Tocmai am aflat de la anchetatori ca sunt vizata de o ancheta penala pentru ca am comis o infractiune grava, folosind fonduri destinate mediului pentru a plati pensii in timpul crizei", a adaugat ea.

In luna mai, Parchetul ucrainean a demarat o prima ancheta impotriva lui Timosenko, pentru tentativa de corupere a judecatorilor Curtii Supreme. Potrivit anchetatorilor, ea ar incercat in 2003 sa dea mita pentru a obtine eliberarea unor apropiati si fosti colaboratori.

Sotia teroristului sinucigas din Stockholm, acuzata ca l-a transformat intr-un fanatic religios... Fondatorul Facebook, desemnat “Omul anului 2010” de revista Time...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x