Căutare Live

UE îndeamnă la o dezescaladare ”rapidă şi totală” între Israel şi Fâşia Gaza

Uniunea Europeană (UE) îndeamnă la o dezescaladare ”rapidă şi totală” în urma creşterii tensiunii între Israel şi Fâşia Gaza, după ce israelianii au efectuat atacuri aeriene în enclava palestiniană, iar palaestinienii au răspuns cu tiruri de obuze, relatează AFP.

Această dezescaladare este ”necesară, acum, în vederea salvării vieţii şi securităţii civililor israelieni şi palestinieni”, a subliniat marţi, citată într-un comunicat, şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini.

”Tirul de proiectile contra unor populaţii civile este total inacceptabil şi trebuie să înceteze imediat”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Înaltului Reprezentant UE pentru Politică Externă Maja Kocijancic.

UE ”susţine deplin, în această privinţă, eforturile Egiptului” şi îşi reiterează poziţia potrivt căreia ”numai o soluţie politică poate pune capăt ciclurilor violenţelor”.

Armata israeliană a asasinat marţi dimineaţa, la Gaza, un comandant al Jihadului Islamic, iar într-un alt atac, la Damasc, a ucis doi palestinieni.

Cel puţin 50 de proiectile au fost trase marţi din Fâşia Gaza către Israel, potrivit armatei israeliene.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Acord de principiu între socialiştii lui Sanchez şi Podemos în vederea formării unui guvern ”progresist de coaliţie”...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri