Antena Căutare

Veste proasta pentru comercianti: UE interzice vanzarea muraturilor in borcane refolosite

Uniunea Europeana ne scumpeste proviziile pentru iarna. Dupa ce au tras cu ochiul la producatorii traditionali, oficialii de la Bruxelles au mai nascocit o regula: nimeni nu mai are voie sa isi vanda bunatatile in borcane refolosite. Motivul: substantele chimice de sterilizare ajung direct in muraturi si dulceturi.

Traditia sau obisnuinta nu trec insa drept argumente la Bruxelles, asa ca UE intra in bucatarie si schimba planurile producatorilor. Mai exact, nu mai accepta reciclarea borcanelor pentru muraturi si dulceturi.

Vizate de noile norme sunt tocmai conservele micilor producatori. Iar cine nu respecta regula, poate fi taxat. In Marea Britanie, amenda urca pana la 5.000 de lire.
La cine nu se gandeste Uniunea este tocmai consumatorul, care ar scapa de riscul chimicelor folosite la curatare, dar care s-ar alege, de exemplu, cu un borcan de castraveti murati mai scump cu 5 lei.

Directiva trebuie aplicata, dar producatorii romani au deja solutiile la indemana. Doar sa nu creasca preturile si sa nu ramana cu marfa muncita nevanduta.
Norma a facut valuri in Europa si primii care au reactionat au fost englezii, care au acuzat UE ca impiedica programele de reciclare.

Germania: Un barbat s-a sinucis in fata sediului Camerei Deputatilor din Berlin... Liderul Al-Qaida indeamna la razboi sfant impotriva SUA ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x