Antena Căutare

UE merge pe propunerea Germaniei pentru Grecia: ajutor comun cu FMI

Germania sustine o combinatie de ajutor al Fondului Monetar International si o salvare comuna bilaterala a EU pentru Grecia, dar doar "ca ultima varianta", cand statul elen esueaza a se autofinanta, arata cancelarul german Angela Merkel.


"Dar din nou trebuie sa spun, aceasta poate fi folosita doar ca ultima varianta" daca Grecia este incapabila de a imprumuta bani de pe pietele de capital.

Pozitia Frantei era de a salva Grecia exclusiv prin mijloace europene, apreciind ca interventia FMI nu ar favoriza independenta euro pe viitor.

Cancelarul german a mai cerut statelor din zona euro sa respecte strict Pactul European de Stabilitate.

Dupa aceste declaratii, presedintele francez, Nicolas Sarkozy, si Angela Merkel au ajuns la un acord privind modalitatea de ajutare a Greciei, propunerea fiind inaintata presedintelui UE, Herman Van Rompuy, pe baza opiniei Germaniei.

Surse diplomatice aratau ca statele din regiunea euro vor aduce contributia majoritara la ajutor, in timp ce FMI va acorda restul.

Symantec: cele mai multe atacuri informatice sunt lansate din China si Romania... Tancuri israeliene au intrat in Fasia Gaza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x