Antena Căutare

Ultima oră! Ucraina ia măsuri drastice împotriva Rusiei! De astăzi este interzis total acest lucru

În urma tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, Preşedintele Ucrainei Petro Poroşenko l-a acuzat pe preşedintele Rusiei Vladimir Putin că încearcă să-i anexeze întreaga ţară şi a cerut cancelarului Angela Merkel în interviuri acordate mass-media germane,să vină în ajutorul Kievului în această criză, notează joi Reuters.

În urma tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, Preşedintele Ucrainei Petro Poroşenko l-a acuzat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin că încearcă să-i anexeze întreaga ţară şi a cerut cancelarului Angela Merkel în interviuri acordate mass-media germane,să vină în ajutorul Kievului în această criză, notează joi Reuters.

Rusia a sechestrat trei nave ale marinei ucrainene împreună cu echipajele lor duminică în apropierea Peninsulei Crimeea, pe care Moscova o anexat-o în 2014, pentru ceea ce a spus că a fost intrarea lor ilegală în apele ruseşti - o acuzaţie respinsă puternic de Kiev.

Joi, în interviuri pentru ziarul german Bild şi grupul de presă Funke, Poroşenko a respins acuzaţiile Rusiei că intrarea vaselor în Marea Azov - o mică mare ale cărei ape teritoriale sunt împărţite între Ucraina şi Rusia şi unde se află porturile ucrainene Mariupol şi Berdiansk - a fost o provocare.

Poroşenko: "Nu credeţi în minciunile lui Putin!"

Ucraina ia decizii drastice! Însuși președintele Poroșenko face anunțul că s-a decis interdicția intrării în ţară a bărbaților ruşi cu vârsta între 16-60 de ani. Această decizie a fost luată în contextul incidentului din weekend în urma căruia trei nave şi 24 de marinari ucraineni au fost sechesteraţi de Rusia.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Petro Poroşenko, declară că a luat această decizie pentru a-i impiedica pe ruşi să îşi formeze grupuri armate de voluntari pe teritoriul Ucrainei (așa-numiții „omuleții verzi”).
Această restricție se dorește a fi o ultimă măsură în conflictul ruso-ucrainean.

Joi seară, preşedintele american, Donald Trump, a anulat întâlnirea bilaterală cu omologul sau rus Vladimir Putin, care ar fi trebuit să aibă loc la summitul G20 ce începe vineri în Argentina. Decizia, anunţată chiar de preşedintele american, are legătură cu sechestrarea navelor ucrainene de către ruşi. Donald Trump a declarat pe Twitter că, o întâlnire cu Vladimir Putin nu este oportună, având în vedere că marinarii şi navele ucrainene capturate de Rusia nu au fost încă eliberate.

Vremea extremă a făcut ravagii în Turcia! Unul dintre orașele frecventate de mulți români a fost aproape distrus de poto... Imagini apocaliptice! Potop în Turcia! Stațiunea Bodrum a fost distrusă: mașini și case, înghițite de ape...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x