Antena Căutare

Ultimatum pentru partizanii lui Gaddafi: Au termen pana sambata sa se predea

Schimburile de focuri continua in jurul orasului natal al lui Gaddafi, Syrte. Luptele ar putea inceta, totusi, in timpul sarbatorii Aid el-Fitr, care incepe astazi si marcheaza sfarsitul ramadanului. Conducerea rebelilor doreste ca adeptii lui Gaddafi sa profite de sarbatoare pentru a se preda.

La Tripoli circula, insa, zvonul ca Gaddafi pregateste o "surpriza" cu ocazia sarbatorii Aid el-Fitr, care coincide cu aniversarea venirii sale la putere, la 1 septembrie 1969. Rebelii afirma, insa, ca fostul lider este incoltit si va fi capturat in curand.


La randul sau, NATO va continua bombardamentele asupra fortelor lui Gaddafi, pana cand acestea nu vor mai pune in pericol populatia civila.

Deocamdata, rebelii sunt uimiti de luxul din vilele familiei Gaddafi, pe care le-au cucerit. Ei au capturat si o tanara luptatoare din celebra escorta feminina a fostului conducator. Ea a marturisit ca superiorii sai au violat-o si au silit-o sa execute prizonieri neinarmati.

ONU a aprobat deblocarea unui fond al vechiului regim, de 1,6 miliarde de dolari, sechestrat in Marea Britanie, pe care noua conducere il va putea folosi in scopuri umanitare. Rebelii promit ca vor relua, in curand, exporturile de petrol, care le vor aduce si mai mari fonduri.



foto: Intact Images/ EPA

Supravietuitoare romanca a Holocaustului, ucisa de uraganul Irene... WikiLeaks: Militarii americani au executat cinci copii irakieni in 2006...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x