Ultimele momente din viața alpiniștilor morți în Himalaya au fost făcute publice! Camera lor GoPro, găsită sub zăpadă

Autoritățile din India au făcut publice imagini ce surprind ultimele momente din viața alipiniștilor care au murit pe Munții Himalaya. Trupurile acestora au fost recuperate de către echipele de salvare abia în luna iunie. 

Autoritățile din India au făcut publice imagini ce surprind ultimele momente din viața alipiniștilor care au murit pe Munții Himalaya. Trupurile acestora au fost recuperate de către echipele de salvare abia în luna iunie.

În imaginile făcute publice pe internet se pot vedea cei patru britanici, doi americani, un australian și un indian în timp ce escaladează încet un vârf, pe o vreme însorită, relatează BBC NEWS.

Aceștia voiau să cucerească al doilea cel mai înalt vârf din India, Nanda Devi, dar pe de 26 mai s-a pierdut contactul cu ei. Șapte cadavre au fost recuperate, dar britanicul Martin Moran încă nu a fost găsit.

Citește și: Everestul este un cimitir cu sute de morminte. Topirea ghețarilor arată adevărul de sub zăpadă: „Mâini şi picioare au apărut în ultimii ani”

Videoclipul, care are o durată de un minut și 55 de secunde, a fost dat publicității de către Poliția de Frontieră Indo-Tibetană și este ultima filmare cu cei opt bărbați în viață. Camera pe care era a fost găsită îngropată în zăpadă, în zona din care au fost recuperate cadavrele, în luna iunie.

Vivek Kumar Pandey, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Indo-Tibetană, susține că greutatea celor opt alpiniști ar fi putut provoca o alunecare a unui mal de zăpadă și mai apoi o avalanșă.

Citește și: Tragedie în munții: Trei alpinişti de renume, consideraţi decedaţi în urma unei avalanşe puternice

Imaginile surprinse, însă, îi vor ajuta pe anchetatori să înțeleagă ce s-a întâmplat.

”Camera GoPro s-a dovedit a fi ca o cutie neagră la un avion, arătând ce s-a întâmplat cu cățărătorii în ultimele lor momente”, a mai declarat reprezentantul poliției.

Cei opt alpiniști au început ascensiunea pe data de 13 mai, sub coordonarea lui Martin Moran, a cărui companie a condus mai multe expediții în Himalaya.

Parteneri
Cele mai simpatice nume pentru câini. Cum îți poți numi patrupedul
Ai adoptat recent un patruped și cauți nume pentru câini? Noul membru al familiei are nevoie de o denumire care să se potrivească nu doar cu personalitatea lui, dar care să fie și ușor de pronunțat de toată lumea din casa ta. 
Catine.ro
Ultimele știri