Antena Căutare

Umor britanic: Regatul ar putea relansa economia cu ajutorul cersetorilor minori romani

Marea Britanie ar putea sa isi relanseze economia daca ar aduce la Londra, pentru un an de zile, 1,5 milioane de cersetori minori din Romania, de pe urma carora sa obtina impozite in valoare totala de 75 de miliarde de lire sterline, se arata intr-un articol ironic al publicatiei FX-MM.

Un cersetor roman de patru ani poate castiga, intr-un an in Londra, circa 100.000 de lire sterline, conform unui documentar prezentat de BBC.

"BBC a dat intamplator peste o modalitate de a relansa economia (britanica - n.r.). Din populatia de 22 de milioane a Romaniei, 1,5 milioane sunt copii de patru ani. Daca ar lua cu totii o pauza de un an la Londra ar putea castiga impreuna 150 de miliarde de lire sterline. Ar fi taxati cu 50%, ca persoane cu venit ridicat, astfel ca le-ar ramane copiilor suficienti bani pentru a-si cumpara o locuinta inainte de a merge la scoala, iar partea de 75 de miliarde de lire sterline din taxe ar putea fi folosita de Banca Angliei pentru a cumpara de doua ori mai multe obligatiuni decat intentioneaza acum, dubland astfel efectul benefic asupra economiei", se arata in articol.

"Documentarul nu explica daca oportunitatile de a obtine atatia bani din cersit se regasesc in Uniunea Europeana doar la Londra. Se poate presupune, de exemplu, ca nu exista in Romania", mai scrie publicatia.

BBC a difuzat recent un documentar, "Viata secreta a copiilor cersetori din Marea Britanie", in care prezinta cazurile unor copii romi de origine romana urmariti timp de mai multe luni pe strazile din Londra de reporterii emisiunii Panorama.

Sursa: Antena3

Foto: photographersdirect.com

Rusia interzice accesul unor oficiali americani de rang inalt pe teritoriul sau... NATO pune capat operatiunii militare din Libia pe 31 octombrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x