Antena Căutare

Un an de la atacurile de la Paris. Omagiu adus victimelor atentatelor de la 13 noiembrie

Ambasada Franței la București amintește că pe 13 noiembrie se împlinește un an de la atentatele de la Paris și îndeamnă comunitatea franceză, dar și pe români să aducă un omagiu, duminică, victimelor acestor atacuri.

Ambasada Franței la București amintește că pe 13 noiembrie se împlinește un an de la atentatele de la Paris și îndeamnă comunitatea franceză, dar și pe români să aducă un omagiu, duminică, victimelor acestor atacuri.

"Pe 13 noiembrie se împlinește un an de la evenimentele tragice care au luat viețile a 130 de persoane francezi, români și alte naționalități. În seara zilei de 13 noiembrie, Parisul se va lumina datorită lumânărilor aprinse la ferestre #1fenetre1bougie, cel mai frumos omagiu adus victimelor, dar și simbol al speranței și valorilor pe care le apărăm toți", transmite reprezentanța diplomatică într-un comunicat remis AGERPRES.

Ambasadorul Franței la București, Francois Saint-Paul, îndeamnă comunitatea franceză din România să se alăture acestei mișcări.

"În spiritul solidarității, îi invit pe francezii din România să aprindă la ferestrele lor o lumânare în semn de amintire. Toți prietenii noștri români, care au fost atât de aproape de noi în momentele de grea încercare și cărora le mulțumim pentru solidaritate, sunt bineveniți să se alăture acestui omagiu", a declarat Francois Saint-Paul, citat în comunicat, potrivit Agerpres.

La un an de la atentatele din 13 noiembrie 2015 de la Paris, Ambasada Franței în România își amintește de solidaritatea românilor și le mulțumește din nou pentru gesturile de prietenie de la momentul tragediei.

"După atacurile de pe 13 noiembrie, mesajele românilor au umplut două cărți de condoleanțe deschise în fața Ambasadei Franței la București. Mesajele au venit de la cele mai înalte personalități, printre care președintele României, dar și din partea prietenilor Franței din toată România. Sute de alte mesaje au fost primite online", menționează reprezentanții misiunii diplomatice.

Atunci, Palatul Parlamentului a fost iluminat în culorile Franței în semn de omagiu și solidaritate iar în mai multe orașe din România — Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Sibiu, Brașov — au avut loc adunări în semn de solidaritate cu poporul francez, "care au atins inimile celor îndurerați", se mai arată în comunicat.

Profeția cutremurătoare făcută de Baba Vanga despre Donald Trump, noul președinte al Americii. "Nu va exista niciod... UPDATE: Bilanțul a crescut la 45 de morți. Atentatul, revendicat de ISIS / 25 de persoane şi-au pierdut viaţa, după ce ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x