Antena Căutare

Un anchetator iranian în catastrofa zborului PS752, aşteptat la Kiev

Un anchetator iranian urmează să efectueze o vizită în Ucraina în zilele următoare pentru a stabili dacă cutiile negre ale Boeingului care efectua zborul PS752, doborât miercuri în apropiere de Teheran, pot fi decodate în această ţară, a anunţat secretarul Consiliului Naţional ucrainean de Securitate şi Apărare Oleksi Danilov, relatează Reuters.

Autorităţile ucrainene sunt cele care decid unde va fi realizată această decodare, a declarat luni Danilov pentru Reuters.

După o serie de dezminţiri, armata iraniană a recunoscut sâmbătă că avionul Boeing 737 aparţinând companiei ucrainene Ukraine Internatinal Airlines (UIA) a fost doborât din greşeală cu o rachetă iraniană, iar toate cele 176 de persoane de la bord au murit.

Potrivit lui Oleksi Danilov, Ambasada Ucrainei în Iran a evocat o pană de motor în ziua accidentului cu scopul de a obţine un acces la locul în care a căzut avionul, iar comunicatul respectiv a fost înlocuit ulterior cu altul potrivit căruia cauza era necunoscută.

”Dacă am fi spus imediat că l-au doborât, nu sunt sigur că ne-ar fi dat acces la epavă”, a declarat el.

Sursa : news.ro

Teheranul anunţă arestări în legătură cu doborârea zborului PS752... Şapte susţinători ai lui Maduro, membri ai Parlamentului venezuelean, plasaţi pe o ”listă neagră” americană...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x