Antena Căutare

Un arbore de Craciun starneste noi polemici intre cele doua Corei

Soldatii sud-coreeni apara un brad de Craciun iluminat, amplasat in imediata apropiere a liniei de demarcatie cu Coreea de Nord, care ar putea deveni un nou subiect de tensiuni intre cei doi vecini, relateaza AFP.


"Soldatii mentin cel mai ridicat grad de alerta in jurul colinei", a declarat un purtator de cuvant al ministerului sud-corean al Apararii."Motivatiile noastre sunt pur religioase", a declarat pastorul Koh Young-Yong, care a adaugat ca ceremonia de aprindere a atras aproximativ 300 de persoane.

Cele doua Corei au incheiat in 2004 un acord de incetare a exercitiilor de propaganda oficiala in apropierea liniei de demarcatie iar Seulul a acceptat sa nu mai aprinda acest imens brad de Craciun.

Nordul acuza Sudul ca aprinde lumini de Craciun in apropierea liniei de demarcatie pentru a incuraja raspandirea ideilor religioase in randul soldatilor si populatiei statului comunist. Seulul a reluat insa o parte a activitatilor de propaganda in apropierea liniei de demarcatie, dupa torpilarea unei corvete sud-coreene in martie 2010 si dupa bombardarea insulei Yeonpyeong, luna trecuta.

Aprinderea ghirlandelor luminoase a avut loc inainte de o zi de mari tensiuni in peninsula, din cauza manevrelor militare intreprinse de Seul pe insula Yeonpyeong.

citeste articolul complet pe Hotnews.ro

Rusia avertizeaza: Al treilea razboi mondial ar putea porni din Coreea... Complot terorist, cu mancare otravita in hoteluri si restaurante, descoperit in SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x