Antena Căutare

Un avion al companiei British Airways a aterizat într-o țară greșită! Ce s-a întâmplat cu pasagerii

Pasagerii unui zbor al companiei British Airways au decolat luni dimineață de peAeroportul London City spre Dusseldorf. În momentul aterizării, atât pilotul, cât și pasagerii au fost întâmpinați cu o mare surpriză, atunci când avionul lor a ajuns de fapt, în capitala scoțiană, Edinburgh.

Eroare totală pentru piloții unui avion de pasageri! Un avion al companiei British Airways a ajuns în Scoția, în loc de Germania! Care a fost cauza acestei greșeli

Pasagerii unui zbor al companiei British Airways au decolat luni dimineață de pe Aeroportul London City spre Dusseldorf. În momentul aterizării, atât pilotul, cât și pasagerii au fost întâmpinați cu o mare surpriză, atunci când avionul lor a ajuns de fapt, în capitala scoțiană, Edinburgh.

Eroarea a fost cauzată de un plan de zbor incorect, ceea ce a condus ca echipajul de zbor să creadă că zborul avea legătură cu Edinburgh.

Zborul a fost operat de compania germană de leasing WDL Aviation, în numele companiei aeriene BA CityFlyer. Planul de zbor incorect a fost depus la birourile WDL Aviation din Germania. După aterizarea în Edinburgh, avionul a decolat pentru a doua oară, de data aceasta, în direcția corectă, spre Dusseldorf.

Piotr Pomienski, student la Imperial College din Londra, a declarat pentru CNN că prietena lui, Zsófia Szabó, se afla în avionul care a aterizat din greșeală în Edinburgh: "Am văzut pe Flightradar că zborul zbura spre nord în loc de sud, dar am presupus că a fost o eroare de sistem, până când mi-a scris că sunt în Edinburgh".

Szabó a declarat pentru CNN că și-a dat seama că ceva nu este în regulă, atunci când a văzut munți pe geam, în loc de "peisajul industrial german".
"Când am început să coborâm și am văzut niște dealuri / munți mai înalte, m-am gândit că nu ar trebui să arate ca și cum am fi în estul Olandei / Germaniei de Vest, dar am presupus că am făcut o mică ocolire", a spus ea. "Apoi, colegul meu care stătea pe culoarul de la mine, mi-a spus să verific Google Maps și ne-a arătat că suntem în jurul Carlisle", a declarat alt pasager.

Căpitanul și-a cerut scuze pasagerilor, asigurându-i că avionul a fost realimentat cu combustibil înainte de a decola către Germania.

"Cei mai mulți dintre noi au privit această situațiecu amuzament", a spus Szabó. "Oamenii își sunau telefoanele, încercând să-i convingă pe toți că au ajuns într-un oraș greșit."
Un alt pasager al zborului, Son Tran, a declarat pentru CNN: "Majoritatea pasagerilor dormeau sau lucrau în timpul zborului, astfel încât nimeni nu a observat că nu zburam în direcția corectă. Am realizat că suntem în Scoția odată ce ne apropiam de pista de aterizare și am întrebat echipajul“.

În urma acestei greșeli, WDL Aviation a făcut o declarație publică, cerându-și scuze: "Lucrăm în strânsă colaborare cu autoritățile pentru a investiga modul în care ar fi putut apărea amestecul nefericit al documentelor de zbor. În niciun moment siguranța pasagerilor nu a fost compromisă.", potrivit CNN.

Reporteri Fără Frontiere: China vrea să impună presei un vocabular „corect din punct de vedere ideologic”, o ameninţare ... Un zbor al British Airways a aterizat din greşeală la Edinburgh, în loc de Dusseldorf...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x