Antena Căutare

UPDATE! Tragedie aviatică Franţa: Martorii susţin că avionul, cu 150 de oameni la bord, s-ar fi dezintegrat în aer

Un avion de pasageri, aparţinând companiei low-cost Germanwings, s-a prăbuşit în sudul Franţei (Alpes-de-Haute-Provence), regiunea Digne.

UPDATE! Tragedie aviatică Franţa: Martorii susţin că avionul, cu 150 de oameni la bord, s-ar fi dezintegrat în aer Galerie
| Le Monde

Un avion de pasageri, aparţinând companiei low-cost Germanwings, s-a prăbuşit în sudul Franţei (Alpes-de-Haute-Provence), regiunea Digne.

UPDATE 22:00 - Mai mulţi elevi germani de gimnaziu şi-au pierdut viaţa în tragedia din Franţa. Fuseseră în Spania la un schimb de experienţă. Conform ultimelor date, în avion s-ar fi aflat şi o mamă cu bebeluşul ei de doar şapte luni.

UPDATE 20:30 - O fată de 18 ani s-a aflat în apropierea zonei unde s-a prăbuşit avionul şi a povestit clipele de groază

"Zgomotul a durat şapte sau opt secunde apoi s-a oprit. Nu a mai fost nimic timp de 15-30 de secunde. După s-a auzit un al doilea zgomot. Acelaşi ca primul şi a durat tot atât. Am crezut că e vorba de o avalanşă", a povestit tanara.

UPDATE 14:46 Oficialii Germanwings susţin că ar fi vorba despre 150 de persoane care se aflau la bord, dintre care şase erau membrii echipajului.

UPDATE 14:40 Ministrul Transporturilor francez, Thierry Mariani, a declarat că pilotul avionului a transmis un semnal de alarmă MAYDAY, la 52 de minute după decolarea din Barcelona, dar nu se ştie natura problemelor de la bord. Cel mai probabil, acestea vor fi desluşite după recuperarea cutilor negre.

UPDATE 14:15 Elicopterele trimise în zonă au reperat epava avionului

Elicopterele trimise în zona în care s-a prăbuşit avionul au reperat epava aparatului de zbor şi câteva cadavre în jurul acesteia, a anunţat secretarul de stat pentru Transporturi Alain Vidalies, citat de Europe1 în pagina electronică.

"Avionul a fost reperat. Acesta s-a prăbuşit într-o zonă inaccesibilă pe cale rutieră", a declarat pentru Europe1 secretarul de stat. "Nimeni nu a putut ajunge la avion până la ora la care vorbim. Pur şi simplu, survolarea cu elicopterele a permis reperarea carcasei avionului şi a câtorva cadavre în jurul avionului", a adăugat Vidalies.

Autorităţile iberice au declarat că la bordul aeronavei prăbuşite se aflau 45 de pasageri spanioli. Majoritatea victimelor sunt însă cetăţeni germani, anunţă postul francez RTL.

Potrivit surselor citate, la bordul avionului se aflau şi doi bebeluşi.

Vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria, a anunţat marţi la Sevilla că a fost creată o celulă de criză pentru a obţine cât mai repede o listă cu numele victimelor.

UPDATE 13:35 Fragmente ale aparatului de zbor au fost găsite nu departe de Barcelonnette (sud-est), a anunțat Ministerul francez de Interne.

Aparatul de zbor s-a prăbușit în apropiere de localitatea Digne-les-Bains, departamentul Alpes-de-Haute-Provence.

"Am cerut activarea unei celule interministeriale de criză", a afirmat premierul francez Manuel Valls, confirmând accidentul. Ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve s-a deplasat de urgență la locul accidentului.

UPDATE 13:10 Potrivit Reuters, nici Germanwings, nici Lufthansa nu au fost disponibile momentan pentru declarații. Informația nu a fost comentată nici de compania Airbus.

UPDATE 13:00 Semnalele au dispărut brusc, potrivit primelor informaţii.

Urmărește LIVE desfășurarea evenimentelor!

Aeronava, un Airbus A320, avea la bord 142 de pasageri plus membrii echipajului şi efectua o cursă regulată între Düsseldorf şi Barcelona.

Accidentul aviatic din Alpii francezi a fost confirmat Directoratul General al Aviaţiei Civile (DGCA).

Ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve, a confirmat şi el tragedia şi se îndreaptă acum spre locul prăbuşirii.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat că nu există supraviţuitori.

"Condițiile accidentului ne fac să credem că nu există supraviețuitori", a spus Hollande, citat de EFE.

Germanwings este o companie afiliată Lufthansa. Zborul GWI9525 a decolat la ora 10:00 am din Barcelona şi urma să aterizeze la Düsseldorf la ora 11:49 am.


Pământul s-a zguduit din nou! Un cutremur puternic s-a produs luni... TERIFIANT! Primele imagini de la LOCUL unde S-A PRĂBUŞIT avionul Germanwings! CADAVRE şi resturi de bagaje, împrăştiate ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x