Antena Căutare

Un avion militar al SUA s-a prăbușit, la bord se aflau oficiali ai CIA. Niciun pasager nu a supraviețuit

Avionul de supraveghere al Forţelor Aeriene americane s-a prăbuşit în estul Afganistanului, Pentagonul a confirmat luni prăbuşirea unui avion militar în Afganistan, asigurând că nu dispune de niciun indiciu că acesta ar fi fost doborât de un tir inamic, relatează AFP.

Un avion militar al SUA s-a prăbușit, la bord se aflau oficiali ai CIA. Niciun pasager nu a supraviețuit
Un avion militar al SUA s-a prăbușit, la bord se aflau oficiali ai CIA. Niciun pasager nu a supraviețuit

Un oficial al Armatei SUA a declarat că este vorba despre un avion Bombardier E-11A, potrivit corespondentului Fox News la Pentagon, Lucas Tomlinson. Avionul s-a prăbuşit într-o zonă controlată de talibani, la ora locală 13:10.


"Un Bombardier E-11A american s-a prăbuşit astăzi în provincia Ghazni din Afganistan", a transmis pe Twitter un purtător de cuvânt al forţelor americane din Afganistan, colonelul Sonny Leggett.

O declaraţie a purtătorului de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid transmite că toţii pasagerii, care potrivit spuselor sale erau ofiţeri CIA, au murit în urma doborârii avionului. Presa locală scrie că ar fi vorba despre şase victime.

„Avionul inamicilor noştri s-a prăbuşit în Sado Khelo, districtul Deh Yak, în jurul prânzului. Toţi membrii echipajului şi oficiali CIA au fost ucişi. Trupurile lor zac lângă epavă”, scrie pe contul de Twitter al lui Zabihullah Mujahid.


Bombardier E-11 sunt aparate de sprijin pentru dronele de recunoaştere şi sunt echipate cu materiale de comunicaţii de mare valoare.


Purtătorul de cuvânt a menţionat că a fost lansată o anchetă pentru a stabili cauzele prăbuşirii şi că "nu există niciun indiciu că aceasta a fost provocată de un tir inamic".

Demnitari din SUA au indicat mai devreme pentru Reuters sub acoperirea anonimatului că aeronava prăbuşită luni în Afganistan era un avion militar american de mici dimensiuni şi că se crede că la bordul său se aflau cel mult zece persoane.


Talibanii au anunţat anterior că au doborât luni un avion militar american în provincia Ghazni, din centrul Afganistanului, toate persoanele aflate la bord pierzându-şi viaţa. Zona unde a căzut avionul se află parţial sub controlul talibanilor.


În imaginile postate pe social media de la locul prăbuşirii se poate vedea că epava ar aparţine unui avion Bombardier E-11A.

(sursa: Agerpres)

FOTO | Ai curaj să privești? Așa arată piețele ilegale de unde s-ar fi răspândit coronavirusul: animale sacrificate târâ... Cum sunt tratați chinezii de virusul ucigaș! Ce medicamente folosesc medicii pentru a-i salva pe bolnavi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x