Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Adela

Un bebeluș s-a născut fără ochi, nas și parte din craniu, într-o clinică privată! Părinții, revoltați: ”Medicul n-a observat nicio clipă malformațiile!” 

Un bebeluș a venit pe lume fără ochi, fără nas și fără parte din craniu într-un orășel din Portugalia, iar medicul ginecolog care a urmărit sarcina nu a observat malformațiile. 

Un bebeluș a venit pe lume fără ochi, fără nas și fără parte din craniu într-un orășel din Portugalia, iar medicul ginecolog care a urmărit sarcina nu a observat malformațiile.

Cazul bizar al copilului născut fără ochi, nas și fără parte din craniu a stârnit un scandal uriaș în Portugalia, unde părinții micuțului au depus plângere pe numele medicului care a urmărit sarcina, întrucât acesta nu și-a dat seama că ceva nu este în regulă cu bebelușul.

Citește și: Malformatiile congenitale sunt cauzate de tratamentele de fertilizare

Incidentul teribil a avut loc în orășelul Setubal, situat la 50 de kilometri de Lisabona, capitala Portugaliei. Mai mult de atât, medicul lucra într-o clinică privată, iar femeia care aștepta cu nerăbdare să devină mamă a venit la controalele de rutină, însă doctorul nu a interpretat corect analizele, dar nici patru ecografii.

Părinții lui Rodrigo, căci așa se numește bebelușul născut cu malformații grave, au apelat la o altă clinică, unde i s-a făcut o ecografie 5D. Abia atunci au aflat că s-ar putea să aibă probleme cu sarcina, însă era mult prea târziu.

Citește și: Dorian, bebelușul pentru care sute de mii de oameni din țară s-au mobilizat ca să fie operat, a murit! Micuțul a trăit doar patru zile

Acum, părinții sunt șocați de aspectul fizic al copilului și au cerut ca întregul caz să fie investigat de autorități. De asemenea, primele cercetări au stabilit că medicul care a urmărit sarcina avea patru procese disciplinare în derulare și, în ciuda acestora, putea să-și exercite în continuare meseria, lucru ce i-a înfuriat pe părinți.

Recomandari